• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ideje za ručak: Enčilada živopisnih boja i nezaboravnog ukusa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svi će voleti ovaj recept, a pleh u kome ga budete pripremili vrlo brzo će se isprazniti

  • 0
rucak, hrana, encilada, recept Foto: Shutterstock

Enčilada nije uobičajeno jelo za naše podneblje, već za šarmantni i i živopisni Meksiko, ali vas pozivamo da dopustite svojim čulima da uživaju u današnjem receptu jer smo ga prilagodili našim ukusima...

Budite sigurni da ćete svaki sledeći put s lakoćom sebi dozvoliti da ekeperimentišete ukusima.

Sastojci:

  • 2 pakovanja tortilja većih dimenzija
  • 5 crvenih većih paprika šilja
  • 600 g pilećeg filea
  • 1 l pasiranog paradajza 
  • 3 veće glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 kutijica kumin začina od 25 g
  • ulje, so, biber, sezonski začin
  • 350 g izrendanog kačkavalja
  • kečap po ukusu

Priprema:

Za sos od ukupno iseckane tri glavice crnog luka, odvojte trećinu i dinstajte u manjoj šerpi na laganoj vatri. Kada se luk udinsta, dodajte pasirani paradajz i mešajte s vremena na vreme. Tokom mešanja dodajte pola kutijice kumina i kuvajte još malo nakon što proključa.

Sklonite sa vatre i ostavite negde gde može da se hladi. Budući da će vam posle trebati za umakanje tortilja i da se ne biste opekli, najbolje je da ga prespete u hladnu posudu ili šerpu da se brže ohladi.

Dok vam se krčka paradajz sos, istovremeno možete staviti veću šrerpu na šporet, malo ulja i onu veću količinu crnog luka što ste odvojili na početku. Dodajte takođe i sitno seckan beli luk. Na najstitnije moguće kockice iseckajte piletinu i stavite u šerpu da se dinsta oko 10 minuta. Nakon toga, iseckajte papriku na sitne kockice i dodajte je u piletinu. Pospite s malo soli, malo bibera, sezonskih začina i dodajte i sav kumin koji je preostao. Tad je fil za tortilje spreman.

Kada se ohladio paradajz sos i kada ste fino izdinstali fil, možete preći na punjenje tortilja. U posudu gde vam je paradajz sos uronite tortilju da se natopi sosom i malo je ocedite. Stavite na ravnu površinu i na jedan kraj tortilje stavite kašiku i po fila, odozgo rendani kačkavalj i urolate je kao običnu palačinku. Na pleh ređajte tortilje jednu do druge. Kada završite s ređanjem, pospite kačkavalj preko tortilja.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Servirajte tople uz kiselu pavlaku, a možete ih preliti i kečapom ukoliko volite dodatni ukus paradajza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti