Enčilada nije uobičajeno jelo za naše podneblje, već za šarmantni i i živopisni Meksiko, ali vas pozivamo da dopustite svojim čulima da uživaju u današnjem receptu jer smo ga prilagodili našim ukusima...
Budite sigurni da ćete svaki sledeći put s lakoćom sebi dozvoliti da ekeperimentišete ukusima.
Sastojci:
- 2 pakovanja tortilja većih dimenzija
- 5 crvenih većih paprika šilja
- 600 g pilećeg filea
- 1 l pasiranog paradajza
- 3 veće glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 kutijica kumin začina od 25 g
- ulje, so, biber, sezonski začin
- 350 g izrendanog kačkavalja
- kečap po ukusu
Priprema:
Za sos od ukupno iseckane tri glavice crnog luka, odvojte trećinu i dinstajte u manjoj šerpi na laganoj vatri. Kada se luk udinsta, dodajte pasirani paradajz i mešajte s vremena na vreme. Tokom mešanja dodajte pola kutijice kumina i kuvajte još malo nakon što proključa.
Sklonite sa vatre i ostavite negde gde može da se hladi. Budući da će vam posle trebati za umakanje tortilja i da se ne biste opekli, najbolje je da ga prespete u hladnu posudu ili šerpu da se brže ohladi.
Dok vam se krčka paradajz sos, istovremeno možete staviti veću šrerpu na šporet, malo ulja i onu veću količinu crnog luka što ste odvojili na početku. Dodajte takođe i sitno seckan beli luk. Na najstitnije moguće kockice iseckajte piletinu i stavite u šerpu da se dinsta oko 10 minuta. Nakon toga, iseckajte papriku na sitne kockice i dodajte je u piletinu. Pospite s malo soli, malo bibera, sezonskih začina i dodajte i sav kumin koji je preostao. Tad je fil za tortilje spreman.
Kada se ohladio paradajz sos i kada ste fino izdinstali fil, možete preći na punjenje tortilja. U posudu gde vam je paradajz sos uronite tortilju da se natopi sosom i malo je ocedite. Stavite na ravnu površinu i na jedan kraj tortilje stavite kašiku i po fila, odozgo rendani kačkavalj i urolate je kao običnu palačinku. Na pleh ređajte tortilje jednu do druge. Kada završite s ređanjem, pospite kačkavalj preko tortilja.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Servirajte tople uz kiselu pavlaku, a možete ih preliti i kečapom ukoliko volite dodatni ukus paradajza.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.