Punjena jaja se ugavnom tretiraju kao hladno predjelo, ali mogućnosti koju vam pružaju su ogromne. Možete ih puniti svim onim sastojcima koje obožavate, od slaninice, krastavčića, majoneza, šunke preko riblje ili pileće paštete, sa mnoštvom začina koji se slažu savršeno i... tako u nedogled.
Danas predlažemo jednu od varijanti punjenih jaja namenjenu vrsnim sladokuscima i onima koji vole malo jače i intenzivnije ukuse. A, sigurni smo i da oni drugi neće odoleti ovim punjenim vragolanima.
Sastojci:
- 12 velikih jaja
- 1/2 šolje majoneza
- 1 kašika dižon senfa
- 1-2 kapi ljutog sosa
- 1 kašika sitno seckanih maslina
- soli po ukusu
- sveže mleveni crni biber
- sitno seckani vlasac ili mirođija
- mlevena paprika
Priprema:
Poređate jaja u široku šerpu, nalijete hladnom vodom i kuvajte na srednjoj temperaturi 10 minuta.
Kada su obarena, prebacite ih u posudu sa ledenom vodom da se potpuno ohlade, a zatim ih pažljivo ogulite.
Umočite čist kuhinjski peškir u malu posudu tople vode. Obrišite oštricu noža peškirom da biste je zagrejali i navlažili sečivo. Isecite jaja napola po dužini, jedno po jedno, obrišite sečivo između sečenja svakog jajeta. Izvadite žumanca u srednju činiju.
Žumanca umutite žicom, dodajte majonez, senf, ljuti sos, so i biber po ukusu. Mutite smesu dok ne postane veoma glatka. Pripremljen fil sipajte u plastičnu kesicu kojoj ćete odseći vrh i tako napraviti špric kojim ćete lakše i urednije puniti prepolovljena jaja (belanca).
Na kraju, kao dekoraciju pospite seckani vlašac (ili mirođu) i mlevenu papriku. Ostavite u frižideru od 20 do 25 minuta pre serviranja.
Video: Klasičan recept odlazi u prošlost: Kajgana kakvu do sada niste probali
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.