Ideje za ručak: Ćuftice od pilećeg mesa sa sočnim pečurkama

   ≫ 
  • 0

Svi obožavamo ove ukusne zalogaje koji ne moraju da budu samo od mlevenog junećeg ili svinjskog mesa.

Osvežite svoj jelovnik ćufticama od pilećeg mesa koje ćete dopuniti sosom od pečuraka i oduševićete se.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg mlevenog mesa
  • 50 g svežih prezli
  • 2 kašike sitno seckanog vlašca
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 crni luk
  • šolja od 250 ml tanko seckanih pečuraka
  • 180 ml pilećeg bujona
  • 1 kašika paradajz paste
  • 1 kašika "vorčester" sosa
  • 160 g pavlake za kuvanje
  • 300 g fetučini testenine (duga rezanca srednje širine)
  • ulje, so, biber, vlašac, suvi začin

Priprema:

Pomešajte mleveno meso, prezle, vlašac i pola kašičice paprike u činiji, stavite suvi biljni začin. Porcije od jedne kašike mlevenog mesa uvaljajte u kuglice.

Nauljite veliki duboki tiganj i stavite na srednje jaku vatru. Dinstajte ćufte, povremeno okrećući, četiri-pet minuta ili dok ne porumene. Prebacite ih na tanjir.

Dodajte luk i pečurke u tiganj i krčkajte mešajući pet minuta ili dok luk ne omekša. Dodajte preostalu papriku i nastavite sa dinstanjem, mešajući oko minut ili dok ne počne fino da miriše. Dodajte pileći bujon, paradajz pastu i "vorčester" sos i pustite da proključa.

Smanjite toplotu na srednju temperaturu. Vratite ćufte u tiganj. Dinstajte povremeno mešajući, oko pet minuta ili dok se ćufte ne skuvaju. Dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte da se lepo sjedini. Dinstajte još nekoliko minuta dok se sos malo ne zgusne.

U međuvremenu, skuvajte testeninu u velikoj šerpi sa ključalom vodom prema uputstvima na pakovanju ili al dente. Dobro ocedite.

Podelite testeninu na tanjire i prelijte sočnim ćufticama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti