Recept za domaći kečap, lepši i ukusniji od kupovnog: Trik je u jednom sastojku

  • 2

Većini mališana kečap je omiljeni dodatak uz picu, slane palačinke, hamburger, pomfrit… Slatkast i gust, odlično se slaže uz sve vrste slanog testa, kao i uz meso i skrobno povrće.

Ukoliko ste ljubitelj kečapa i trošite ga u većim količinama, napravite ga sami u domaćoj radinosti.

Recept koji vam donosimo može da parira najboljim fabričkim varijantama, s tom razlikom što ćete koristiti minimalnu količinu konzervansa kako bi kečap što duže opstao.

Sastojci:

  • 5 kg paradajza
  • 300 g šećera
  • 100 g soli
  • 150 g gustina
  • 100 ml sirćeta
  • malo origana
  • 2 g konzervansa

Priprema:

Operite paradajz, pa ga oljuštite i izmiskajte u blenderu. Ukoliko imate mašinu za mlevenje paradajza, ovaj postupak ćete ubrzati.

Sipajte dobijeni sok od paradajza u lonac i kuvajte dok ne uvri do četiri litra. Dodajte razmućen šećer, so, gustin, sirće i origano, pa mešajte dok ne počne da se zgušnjava. Na kraju dodajte malo kozervansa, pa sve dobro izmešajte.

Vruć kečap sipajte u sterilisane teglice ili staklene flaše, dobro ih zatvorite i okrenite naopako. Staklene posude sa kečapom dobro ušuškajte i ostavite da tako odstoje 48 sati, a onda ih prebacite na hladno mesto.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Bjelopavlic

    19. jul 2022. | 11:30

    Samo prirodno. Bez konzervansa spremam a održi se 2 godine a i više kao da ste sada spremali . Imam recept sa crnim i belim lukom,paradajz,ljuta paprika,senf, šećer,so. Super je

    Podelite komentar

  • Saša

    29. oktobar 2023. | 10:50

    Odličan recept

    Podelite komentar