• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jagoda-pereca kolač: Najlepša letnja poslastica

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tragate za receptom za slastan i brz kolač? Našli ste ga

  • 0
Kolac, jagoda, ciz kejk Foto: Pixabay

Ako ste u potrazi za receptom za brz, lagan i slastan kolač, dopašće vam se današnji predlog.

Pošto će se brzo pojesti, sigurni smo da ćete imati želju da ga vrlo brzo ponovo napravite.

Sastojci:

  • 2 šolje zdrobljenih čajnih pereca 
  • 3/4 šolje otopljenog putera
  • 3 kašike šećera

za fil: 

  • 2 šolje umućenog šlaga
  • 1 krem sir od 250 g
  • 1 šolja šećera

za preliv

  • 2 pakovanja želatina od jagoda
  • 2 šolje ključale vode
  • 2 pakovanja smrznute zaslađene narezane jagode
  • dodatni umućeni preliv i perece za dekoraciju, po želji

Priprema: 

U činiji pomešajte perece, puter i šećer. Prebacite u nepodmazanu vatrostalnu posudu i pritisnite (princip je isti kao za koru od plazme kod čiz kejka). Pecite na 220 stepeni 10 minuta,  a potom malo ohladite.

Za fil u manjoj činiji umutiti umućen šlag, krem sir i šećer dok ne postane glatko. Premažite preko kore od pereca. Ostavite u frižideru dok se ne ohladi.

Za preliv rastvorite želatin u kipućoj vodi u velikoj posudi. Umešajte zaslađene jagode,ohladite dok se delimično ne stegne. Pažljivo prelijte fil. Ohladite dok se ne stegne, od četiri do šest sati.

Isecite na kocke, po želji poslužite sa dodatno umućenim prelivom i perecama.

Video: Dezert gotov za 10 minuta: Od starih banana do sočnog kolača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti