Tost-korpice sa slaninom i jajima: Idealan predlog za doručak iz rerne

 ≫ 
  • 0

Pripremite klasičan doručak još brže i jednostavnije. Samo sloj hleba, slanine i jaja, sa malim obrtom. A ukus kompletan.

Sastojci

  • 12 kriški slanine
  • 12 kriški tost-hleba
  • sir po izboru (beli/kačkavalj)
  • 12 jaja
  • so i biber, po ukusu

Priprema

Zagrejte rernu na 200 stepeni i ubacite slaninu u jednom sloju, sa razdvojenim listovima na pripremljeni pleh za pečenje. Pecite dok skoro ne postanu hrskave, od šest do osam minuta. Izvadite iz rerne i odložite na papirni ubrus.

Pripremite standardni kalup za 12 mafina i premažite jestivim uljem.

Obložite svaki kalup kriškom hleba. Stavite u rernu i pecite dok se malo ne stegne, oko pet-šest minuta.

Potom stavite krišku slanine u svaki kalup preko hleba. Dodajte kašiku sira po izboru i nežno razbijte jaje preko svakog kalupa posebno.

Začinite sa solju i biberom, po ukusu.

Stavite u rernu i pecite dok se belance ne stegne, oko 15-20 minuta. Poslužite odmah, a po želji ukrasite vlašcem ili peruškama mladnog luka ili iseckanim kiselim krastavčićima.

Video: Iznenadite svoju voljenu osobu za Dan zaljubljenih: Originalan, brz i jednostavan recept za kolačiće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti