• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tost-korpice sa slaninom i jajima: Idealan predlog za doručak iz rerne

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Klasični doručak u jednom pakovanju. Od ovoga ne postoji jednostavije

  • 0
Tostirana slanina i jaja Foto: Shutterstock

Pripremite klasičan doručak još brže i jednostavnije. Samo sloj hleba, slanine i jaja, sa malim obrtom. A ukus kompletan.

Sastojci

  • 12 kriški slanine
  • 12 kriški tost-hleba
  • sir po izboru (beli/kačkavalj)
  • 12 jaja
  • so i biber, po ukusu

Priprema

Zagrejte rernu na 200 stepeni i ubacite slaninu u jednom sloju, sa razdvojenim listovima na pripremljeni pleh za pečenje. Pecite dok skoro ne postanu hrskave, od šest do osam minuta. Izvadite iz rerne i odložite na papirni ubrus.

Pripremite standardni kalup za 12 mafina i premažite jestivim uljem.

Obložite svaki kalup kriškom hleba. Stavite u rernu i pecite dok se malo ne stegne, oko pet-šest minuta.

Potom stavite krišku slanine u svaki kalup preko hleba. Dodajte kašiku sira po izboru i nežno razbijte jaje preko svakog kalupa posebno.

Začinite sa solju i biberom, po ukusu.

Stavite u rernu i pecite dok se belance ne stegne, oko 15-20 minuta. Poslužite odmah, a po želji ukrasite vlašcem ili peruškama mladnog luka ili iseckanim kiselim krastavčićima.

Video: Iznenadite svoju voljenu osobu za Dan zaljubljenih: Originalan, brz i jednostavan recept za kolačiće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti