
Tost-korpice sa slaninom i jajima: Idealan predlog za doručak iz rerne
Pripremite klasičan doručak još brže i jednostavnije. Samo sloj hleba, slanine i jaja, sa malim obrtom. A ukus kompletan.
Sastojci
- 12 kriški slanine
- 12 kriški tost-hleba
- sir po izboru (beli/kačkavalj)
- 12 jaja
- so i biber, po ukusu
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni i ubacite slaninu u jednom sloju, sa razdvojenim listovima na pripremljeni pleh za pečenje. Pecite dok skoro ne postanu hrskave, od šest do osam minuta. Izvadite iz rerne i odložite na papirni ubrus.
Pripremite standardni kalup za 12 mafina i premažite jestivim uljem.
Obložite svaki kalup kriškom hleba. Stavite u rernu i pecite dok se malo ne stegne, oko pet-šest minuta.
Potom stavite krišku slanine u svaki kalup preko hleba. Dodajte kašiku sira po izboru i nežno razbijte jaje preko svakog kalupa posebno.
Začinite sa solju i biberom, po ukusu.
Stavite u rernu i pecite dok se belance ne stegne, oko 15-20 minuta. Poslužite odmah, a po želji ukrasite vlašcem ili peruškama mladnog luka ili iseckanim kiselim krastavčićima.
Video: Iznenadite svoju voljenu osobu za Dan zaljubljenih: Originalan, brz i jednostavan recept za kolačiće
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.