
Ideja za lagani ručak: Gratinirani čeri paradajz bogat sirom
Ova prelepa, lagana receptura ne može biti lakša, a za samo nekoliko minuta vašeg rada može vam doneti jelo koje predstavlja sočan nalet ukusa i tekstura. Šareni, lepi paradajz ne mora da bude samo letnja stvar.
Ovaj zapečeni čeri paradajz sadrži taman toliko sira da vam otvori čula, a pomešan sa hrskavim baget kockicama pružiće vam kompletan utisak uživanja u hrani.
Sastojci:
- 800 g čeri paradajza (po mogućstvu u više boja: crveni, žuti, narandžasti...)
- Kocke hleba, baget najbolje
- Beli luk
- Sveže začinsko bilje, šta god da imate pri ruci (origano, majčina dušica, bosiljak, nana)
- 200 g parmezana
- 200 g gaude
- maslinovo ulje
- so, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 180° C. Isecite baget na kocke od 2 cm. Pomešajte kockice hleba i sav čeri paradajz sa malo maslinovog ulja, zajedno sa solju, biberom, seckanim svežim začinskim biljem i belim lukom. Sve promešajte rukama da se sve dobro sjedini.
Prebacite ovo u vatrostalnu posudu ili manji pleh, umešajte rendani sir i parmezan i pecite. I to je to!
Video: Samo pet sastojaka za fenomenalan ručak koji će klinci obožavati? Moguće je!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.