• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za lagani ručak: Gratinirani čeri paradajz bogat sirom

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukusno, sočno i jednostavno jelo koje pruža trenutke uživanja u hrani

  • 0
čeri paradajz, ručak, rerna Foto: Shutterstock

Ova prelepa, lagana receptura ne može biti lakša, a za samo nekoliko minuta vašeg rada može vam doneti jelo koje predstavlja sočan nalet ukusa i tekstura. Šareni, lepi paradajz ne mora da bude samo letnja stvar.

Ovaj zapečeni čeri paradajz sadrži taman toliko sira da vam otvori čula, a pomešan sa hrskavim baget kockicama pružiće vam kompletan utisak uživanja u hrani.

Sastojci:

  • 800 g čeri paradajza (po mogućstvu u više boja: crveni, žuti, narandžasti...)
  • Kocke hleba, baget najbolje 
  • Beli luk 
  • Sveže začinsko bilje, šta god da imate pri ruci (origano, majčina dušica, bosiljak, nana)
  • 200 g parmezana  
  • 200 g gaude
  • maslinovo ulje
  • so, biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 180° C. Isecite baget na kocke od 2 cm. Pomešajte kockice hleba i sav čeri paradajz sa malo maslinovog ulja, zajedno sa solju, biberom, seckanim svežim začinskim biljem i belim lukom. Sve promešajte rukama da se sve dobro sjedini.

Prebacite ovo u vatrostalnu posudu ili manji pleh, umešajte rendani sir i parmezan i pecite. I to je to!

Video: Samo pet sastojaka za fenomenalan ručak koji će klinci obožavati? Moguće je!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti