Jednostavna za pripremu i izuzetnog ukusa, ova pašteta je idealna za svaku priliku. Oduševiće vas i vaše prijatelje tokom večernjih letnjih druženja na terasi ili u dvorištu, a odlična je i za doručak. Možete je jesti uz krekere ili hleb, u obe kombinacije imaćete hranjiv, ukusan obrok.
Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 200 g pečenog slanog kikirikija
- 150 g susama
- 50 g praziluka
- 400 ml majoneza
- 360 g kisele pavlake
Priprema:
Pileće meso obarite, pa ga ohlađenog iseckajte na sitno ili ga izbledirajte da bude rastresito. Susam propržite u rerni na plehu koji ste premazali sa dve kašike ulja, dok ne dobije zlatnu boju i ne zamiriše. Kikiriki izmrviti na sitnije komadiće ili i njega sameljite u blenderu (ne sme da bude skroz samleven nego izlomljen na komadiće). Sitno iseckajte praziluk.
U jednoj činiji pomešajte sve sastojke: piletinu, kikiriki, praziluk, pavlaku, majonez i susam kada se ohladi. Dobro sve sjedinite, ostavite pola sata u frižideru. Poslužite uz slane krekere, baget hleb, štapiće celera ili slane štapiće.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.