Domaći hleb koji se ne mesi: Recept koji mogu da naprave i početnici u kuhinji

  • 1

Vazdušast domaći hleb sa hrskavom koricom je savršen za doručak uz različite namaze, a daleko je ukusniji od onog iz pekare.

Ukoliko niste vični mešenju testa, ovaj recept će vam se posebno dopasti. Nećete se oznojiti dok pripremate testo, a finalni proizvod će oduševiti vaše ukućane.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 500 ml vode
  • kafena kašičica soli
  • kafena kašičica šećera
  • kesica suvog kvasca

Priprema:

U posudu sa mlakom vodom sipajte kvasac, dodajte malo brašna i kašičicu šećera, pa razmutite i ostavite pet minuta da se kvasac aktivira.

Potom u veću posudu sipajte brašno, dodajte aktivirani kvasac i kafenu kašičicu soli, pa sve dobro izmešajte varjačom. Testo će biti veoma retko, ali neka vas to ne brine - tako i treba da izgleda u ovoj fazi. Pokrijte posudu krpom i ostavite testo da nadođe sat i po vremena.

Kad vidite da se testo udvostručilo, još jednom ga promešajte varjačom i ostavite da odstoji još sat vremena. Toliko je, naime, potrebno da se u testu stvore rupice.

Šerpu ili vatrostalnu posudu stavite u rernu da se dobro zagreje, pa je pažljivo izvadite, iznutra obložite papirom za pečenje i sipajte testo, pa ga zasecite. Poklopite posudu, stavite je u rernu i pecite hleb tako poklopljen pola sata na 220 stepeni. Potom skinite poklopac i smanjite temperaturu rerne na 200 stepeni, pa pecite dok se na hlebu ne uhvati korica.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • BASA

    12. avgust 2022. | 08:22

    Odličan recept ! Hvala vam !

    Podelite komentar