![lovačke šnicle u paradajz sosu lovačke šnicle u paradajz sosu](https://xdn.tf.rs/2022/08/13/shutterstock326416925-670x447.jpg)
Ideja za ručak: Sočne lovačke šnicle u sosu od paradajza koje se tope u ustima
Lovačke šnicle u sosu jedan je od recepata koji je gotovo svaka domaćica isprobala u svojoj kuhinji.
U sezoni paradajza ovo jelo može da dobije sasvim novo ruho i da bude još ukusnije u kombinaciji sa omiljenim letnjim povrćem. Ako se pitate da da spremite za nedeljni ručak, isprobajte ovaj recept - nećete se pokajati.
Sastojci:
- 700 g svinjskih šnicli
- 1 kg paradajza
- 2 kašike brašna
- kafena kašičica aleve paprike
- 4 veća crna luka
- 3 čena belog luka
- so, biber, suvi začin
Priprema:
Svinjske šnicle blago izlupajte čekićem za meso, posolite ih, uvaljajte u mešavinu brašna i aleve paprike i propržite na ulju. Izvadite šnicle iz šerpe, pa u ulje spustite iseckan crni i beli luk i dinstajte desetak minuta.
Potom u šerpu vratite meso, sipajte oko pola litra vode i dodajte oljušten i iseckan paradajz. Poklopite šerpu i ostavite da se meso i paradajz krčkaju sat vremena na srednje jakoj vatri. Po potrebi, dolivajte po malo vode.
Kad meso postane mekano, a paradajz se ukrčka, dodajte suvi začin i biber, pa poklopite šerpu, isključite ringlu i ostavite da meso dodatno upije začine.
Poslužite sa pireom od krompira ili barenim pirinčem.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Adidas slanina iz Užica
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.