Pite od gotovih kora su veoma brzo jelo za pripremu, uvek dobro dođu kao posluženje, ali i kao dobar izbor za doručak ili večeru. Zato smo za vas danas pripremili recept za pitu sa mesom koju ćete rado i jesti i spremati.
Pored toga što je ukusna, prilično je i brza za pravljenje.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 500 g mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- so, biber
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 200 ml kisele vode
- 200 ml ulja
- susam i lan za posipanje
Priprema:
Luk isecite na kockice, pa ga izdinstajte na polovini ulja i malo vode. Dodajte mleveno meso, navedene začine i one po ukusu i sve zajedno dinstajte još desetak minuta.
Kore podelite na gomilice po dve.
Ostatak ulja (100 ml) sjedinite sa kiselom vodom.
Koru premažite mešavinom ulja i vode, stavite drugu koru i u radite isto, a onda na početak nanesite fil duže cele strane, pa zamotajte čvrsto u rolat. Savijte ga kao potkovicu i stavite pleh koji ste prethodno podmazali.
Tako radite dok imate materijala. Svaki rolat potom premažite ostatkom ulja i vode, pa po želji pospite susamom i lanom i pecite na 220 stepeni dok pita lepo ne porumeni.
Poslužite je toplu uz čašu jogurta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.