
Čokoladni kolač na vodi: Recept za sočnu poslasticu koju ćete spremiti za tili čas
U danima posta većini domaćica predstavlja veliki izazov šta da pripreme ukućanima za desert.
Pored posnih pita od jabuka i bundeva koje su već stigle na pijačne tezge, najlakše i najbrže je spremiti kolače koji mogu da potraju nekoliko dana, od sastojaka koje skoro svi imamo u kući. Dodatna prednost ovog kolača je što je veoma izdašan, a mogu da ga naprave i one domaćice koje nisu vične pripremi slatkiša.
Sastojci:
- 2 čaše brašna (mera je čaša od 180 ml)
- 2 čaše vode
- 1,5 čaša šećera
- kesica praška za pecivo
- 4 kašike kakao-praha
- 4 kašike džema
- kesica cimeta
- 100 g posne čokolade za kuvanje
Priprema:
Pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, kakao, cimet i džem, pa dodajte vodu i mešajte varjačom da razbijete sve grudvice.
Tepsiju obložite pek-papirom, ulijte smesu i pecite kolač u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta, odnosno dok se kolač ne odvoji od ivica tepsije.
Rastopite posnu čokoladu za kuvanje i malo vode u šerpici, pa je prelijte preko ispečenog kolača. Kad se glazura stegne, kolač secite na kocke i služite. Po želji, ukrasite ga izrendanom posnom čokoladom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.