Čokoladni kolač na vodi: Recept za sočnu poslasticu koju ćete spremiti za tili čas

  • 0

U danima posta većini domaćica predstavlja veliki izazov šta da pripreme ukućanima za desert.

Pored posnih pita od jabuka i bundeva koje su već stigle na pijačne tezge, najlakše i najbrže je spremiti kolače koji mogu da potraju nekoliko dana, od sastojaka koje skoro svi imamo u kući. Dodatna prednost ovog kolača je što je veoma izdašan, a mogu da ga naprave i one domaćice koje nisu vične pripremi slatkiša.

Sastojci:

  • 2 čaše brašna (mera je čaša od 180 ml)
  • 2 čaše vode
  • 1,5 čaša šećera
  • kesica praška za pecivo
  • 4 kašike kakao-praha
  • 4 kašike džema
  • kesica cimeta
  • 100 g posne čokolade za kuvanje

Priprema:

Pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, kakao, cimet i džem, pa dodajte vodu i mešajte varjačom da razbijete sve grudvice.

Tepsiju obložite pek-papirom, ulijte smesu i pecite kolač u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta, odnosno dok se kolač ne odvoji od ivica tepsije.

Rastopite posnu čokoladu za kuvanje i malo vode u šerpici, pa je prelijte preko ispečenog kolača. Kad se glazura stegne, kolač secite na kocke i služite. Po želji, ukrasite ga izrendanom posnom čokoladom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti