Iskoristite sezonu kupina: Zdrav slatkiš za doručak na stolu
Ako volite ovsene pahuljice i kupine, uživaćete u ovom receptu. Mafini puni bobičastog voća su lak i zdrav brzi doručak sa mnoštvom hranljivih sastojaka. I mogu da se zalede.
Sastojci
- 2 ¾ šolje ovsenih pahuljica
- ½ šolje isečenih badema (opciono)
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- ½ kašičice soli
- 2 šolje 2% mleka
- 2 jaja, umućena
- ¼ šolje meda
- 3 kašike putera, rastopljenog
- Sitno rendana kora 1 pomorandže, po želji
- 1 ½ šolje kupina
Priprema
1. Zagrejte rernu na 200˚C. Lagano nauljite običan kalup za mafine od 12 šoljica.
2. U posudi za mešanje pomešajte ovas, bademe, prašak za pecivo, cimet i so. Umešajte mleko, jaja, med, puter i koricu pomorandže. Prespite kupine.
3. Ovsenu smesu podelite u šolje za mafine (biće pune do vrha) i pecite dok vrhovi ne postanu čvrsti na dodir, 30-35 minuta.
4. Ohladite mafine u tepsiji 10 minuta, a zatim prođite nožem po ivici svakog od njih i spustite ih na rešetku za hlađenje. Kada se ohlade, stavite u kesicu za zamrzivačk i odložite u friz. Da biste ih ponovo zagrejali, u mikrotalasnoj peći stavite na 30 sekundi dok se ne zagreju.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.