
Ukusan obrok iz rerne od brokolija i fete za početak dana
Da li ste ikada ranije probali da spremite brokoli u rerni? Tako je ukusan, lako se pravi i i veoma zdrav. Bilo da ga pravite za doručak, branč ili ručak - nećete se razočarati.
Važno je da znate, da kada kupujete brokoli, izaberete čvrste stabljike, sa čvrstim cvetovima i hrskavim zelenim listovima. Izbegavajte požutele ili precvetale vrhove. Odsečeni krajevi stabljike treba da budu sveži i vlažni. Kada ga donesete kući, držite ga neopranog u otvorenoj plastičnoj kesi u frižideru i potrudite se da ga konzumirate što pre, jer se neće dugo zadržati svežinu. Ako se kupi veoma svež, može da ostane u frižideru do 10 dana.
Sastojci
- 4 šolje kuvanih cvetova brokolija veličine zalogaja (skuvanih na pari ili vreloj vodi)
- 4 velika jaja
- 1 šolja rendanog kačkavalja ili drugog tvrdog sira
- ½ šolje punomasnog mleka
- ½ šolje feta sira isečenog na kocke
- 2 kašike sitno seckanog peršuna,
- so i biber po ukusu
Priprema
Zagrejte rernu na 250 C.
U srednjoj činiji umutite jaja sa rendanim kačkavaljem ili drugim tvrdim sirom, mlekom, peršunom, solju i biberom. Ostavite sa strane.
Stavite brokoli u tepsiju i pospite feta sir na vrh. Prelijte mešavinu jaja preko brokolija.
Viljuškom izjednačite cvetove brokolija, pazeći da se smesa jaja i sira ravnomerno rasporedi.
Pecite 30-35 minuta, dok ne porumene.
Ostaci će biti odličnog ukusa i sledećeg dana. Možete ga ponovo zagrejati u rerni ili mikrotalasnoj i na vrh narendati malo kačkavalja.
Video: U ovoj kombinaciji mu neće odoleti ni deca: Recept za karfiol sa sirom sosom
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.