Dosadili su vam sendviči za doručak? Napravite kesadilju

 ≫ 
  • 2

Uglavnom kao i svi recepti za sendviče, i kesadilje su punjene jajetom, sirom i vašim omiljenim mesnim dodatkom. Odatle, kombinacije i mogućnosti su beskrajne.

Može da se spremi kao vegetarijanska varijanta dodavanjem pržene crvene paprike ili luka, koji takođe mogu da budu dodatak i mesnoj verziji koju pravite.

Ono što je plus u odnosu na sendvič je da ih deca obožavaju, a za razliku od sendviča, sve ostane na svom mestu do kraja obroka.

Sastojci:

  • 2 jajeta, razmućena
  • so i biber po ukusu
  • 2 tortilje od brašna
  • 2 kriške pečene izmrvljene slanine (može i kobasica, šunka...)
  • dodatni začini po ukusu (tucana paprika, čili, beli luk ...) 
  • 150 g kačkavalja, izrendanog
  • salsa i pavlaka po ukusu

Priprema:

U velikom tiganju ispecite kajganu, začiniti je po ukusu i sklonite sa strane.

Tiganj veoma malo nauljite ili poprskajte sprejom za kuvanje, pa zagrejte na srednje jakoj vatri.

Stavite jednu tortilju na tiganj i zagrejte sa jedne strane, pa, čim postane vruća, okrenite je na drugu stranu. Odmah dodajte polovinu sira i kajganu i ravnomerno rasporedite.

Pospite slaninu, a potom i preostali sir i sve prekrijte drugom tortiljom. Pecite oko minut ili dok sir ne počne da se topi, a zatim veoma pažljivo sve okrenite.

Kada se sir otopi i tortilja poprimi zlatnosmeđu boju, izvadite je iz tiganja.

Sekačem za picu isecite na četvrtine i poslužite sa pavlakom i/ili salsom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Z

    2. septembar 2022. | 08:09

    Sprej za kuvanje? Koji sam ja seljak:(

    Podelite komentar