Ideja za ručak: Musaka od slatkog kupusa, recept koji se prenosi već generacijama

 ≫ 
  • 0

Ukoliko do sada niste pravili musaka od slatkog kupusa, vrlo je verovatno da će vam ubuduće postati jedan od omiljenih recepata za ručak.

Osim što je sveobuhvatan obrok, pun povrća, mesa, jaja i pavlake, izuzetno je ukusan. Tipična hrana za uživanje, a i deca je rado jedu.

Kupus je pritom jeftin i dostupan tokom cele godine a ovaj recept je popularan već generacijama.

Sastojci: 

  • 1 veća glavica kupusa
  • 1glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 šoljica pirinča
  • suvi začin od povrća po ukusu
  • začinska papriku po ukusu
  • so i biber po ukusu
  • 2 jajeta
  • čaša kisele pavlake
  • ulje za prženje

Priprema: 

Iseckajte kupus na sitne rezance, kao za salatu, prodinstajte ga na ulju dok ne omekša. Sklonite sa vatre i dodajte rendanu šargarepu i šolju opranog pirinča. Smesu povrća i pirinča posolite i pobiberite po ukusu.

U drugoj šerpi, na ulju prodinstajte iseckani crni luk i potom dodajte mleveno meso. Kad meso dobije lepu rumenu boju, prebaciti ga u šerpu sa kupusom i sve izmešajte.

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Razmutite jaja i pavlaku u posebnoj posudici, dodajte suvi biljni začin i začinsku papriku po ukusu, kao i jednu kašičicu ulja.

U dublju tepsiju premestite celu smesu mesa i kupusa i prelijte razmućenim jajima i pavlakom. Protresite pleh da se sve ujednači i stavite u rernu musaku da se peče dok ne dobije lepu rumenu boju, odnosno dok pirinač ne omekša.

Poslužite je sa kiselom pavlakom.

Video: Recept za musaku kakvu do sada niste probali: Tradicionalno jelo na moderan način

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti