
Laka pita za doručak: Probajte "sufle Bombaj"
Ova jednostavna pita za doručak je obrok u kojem će da uživa cela porodica. Može da se pravi sa šunkom i sirom, ponekad može da se ubaci i malo seckanog brokolija, a možete je prilagoditi ukusima vaše porodice dodavanjem raznih sireva, mladog luka, pečuraka ili šta god mislite da bi ukućani želeli.
Toliko se lako pravi da i deca mogu da je naprave sama, a jedna od najboljih stvari u vezi sa ovom pitom je što će i sledećeg jutra kada se podgreje biti jednako ukusna kao kad je izašla iz rerne.
Sastojci:
za koru:
- 300 g brašna
- 250 g margarina
- 100 g hladne vode
- 1-2 kašike šećera
- 1 kašičica soli
za fil:
- 3 jajeta
- 1,5 šolja punomasnog mleka
- 1 kašika brašna
- 1 kašika otopljenog putera
- so i biber
- 1/2 šolje brokolija isečenog na kockice (opciono)
- 1 šolja seckane šunke
- 1 šolja iseckanog kačkavalja
Priprema:
Margarin izvadite iz frižidera i isecite ga na kockice oko jedan centimetar veličine. U mikseru za testo prvo promešajte brašno, dodajte so i šećer, a zatim iseckani puter i mešajte oko 30 sekundi.
Vodu dodajite postepeno i testo treba da bude spremno za 60 sekundi. Nemojte previše mesiti testo da se ne ugreje. Ono ne treba da bude previše vlažno.
Kada je testo gotovo, ostavite ga u frižideru dok pripremate fil za pitu.
Zagrejte rernu na 375 stepeni. Umutite mleko, jaja, brašno, puter, so i biber dok se ne sjedine. Umešajte brokoli ako koristite, šunku i sir.
Izvadite testo iz frižidera, razvucite ga oklagijom da bude malo veći od kalupa u kojem ćete da pečete američku pitu.
Sipajte smesu u koru za pitu, pazeći da se ne prepuni, i pecite je 45-50 minuta ili dok pita ne napuhne i porumeni na vrhu.
Kada izvadite iz rerne, ostavite pitu da se ohladi, najmanje 10 minuta.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Milica
Baš sam majstor za sve vrste pita, ali mi ovde ništa nije jasno.
Podelite komentar
Aleksandar
375 stepeni u rerni!!!??? Prhko testo se ne pravi mikserom
Podelite komentar
Ja
Ako ovo mogu deca da prave onda sam ja bas loša u kuhinji.
Podelite komentar