Jutarnja musaka: Doručak za celu porodicu

 ≫ 
  • 0

Ovaj jednostavan recept, spremljen u jednoj tepsiji za osmoro ješnih ljudi, idealno je rešenje ako ste ugostili porodicu ili prijatelje preko noći i nemate rešenje šta da im ponudite za doručak.

Za "jutarnju musaku", napravljenu od jaja, kobasica i sira potrebno vam je svega nekoliko minuta da spremite, a možete da je pripremite i "unapred" i ostavite preko noći u frižideru.

Sastojci:

  • 900 g svinjskih kobasica
  • 12 jaja
  • 1 šolja pavlake
  • 1/4 šolje mleka
  • so i biber po ukusu
  • 4 mlada luka
  • 1/2 zelene paprike, isečene na kockice
  • 1/2 crvene paprike, isečene na kockice
  • 2 narendanog kačkavalja

Priprema: 

Zagrejte rernu na 350 stepeni. Poprskajte tepsiju sprejom za kuvanje.

U velikoj činiji pomešajte jaja, pavlaku, mleko, sir i so i biber. Miksajte na maloj brzini električnim mikserom, dok se sve ne sjedini.

Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri. Dodajte kobasice i pecite ih dok ne porumene, lomeći ih je na male komade drvenom kašikom dok se spremaju. Ocedite veći deo masnoće i prespite kobasice u činiju sa mešavinom jaja.

Dodajte paprike i luk u isti tiganj u kome se pekla kobasica i dinstajte još dva-tri minuta. Dodajte u činiju sa jajima i sve promešajte da se sjedini.

Sipajte smesu u podmazan pleh i pecite 35-50 minuta ili dok se ne formiraju pečene ivice, a sredina jedva pomera.

Ostaci jutarnje musake mogu se da se čuvaju u frižideru i da se konzumiranju naredna tri -četiri dana, samo ih zagrejte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti