Ideje za ručak: Pileće ćufte u krem sosu od pečuraka, savršeno jelo za jesenje popodne

 ≫ 
  • 1

Ćufte od pilećeg mesa u kremastom sosu od pečuraka savršeno pašu uz jesenje, a recept za njihovo pravljenje je veoma lak.

Načinjene od svežih sastojaka, ove lagane ćuftice su gotove za svega 25 minuta, a ukoliko želite možete, odmah da napravite i u dvostruku količinu i ostavite ih u zamrzivaču kao dodatni obrok kada vam se ponovo prijede ovo ukusno jelo.

Sastojci:

  • pakovanje makarona po izboru 
  • 500 g pilećeg mlevenog mesa
  • 1,5 šolja prezli 
  • 1 jaje
  • 250 g sitnog sira 
  • 1 čen belog luka, zgnječen
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 150 g šampinjona, debelo sečenih
  • 150 g braon pečuraka, narezanih na četvrtine
  • 300 ml  neutralne pavlake 
  • suvi začin od povrća (prema ukusu) 
  • so i biber
  • 2 kašike "vorčester" sosa
  • sitno seckani peršun za dekoraciju 

Priprema: 

Skuvajte makarone prema uputstvima na pakovanju. Ocedite ih i ostavite sa strane.

U velikoj činiji pomešajte pileće mleveno meso, prezle, jaje, sir, beli luk i  dve trećine  šolje parmezana.

Oblikujte 16 ćufti.

Zagrejte pola ulja u velikom tiganju sa neprianjajućim slojem na srednjoj temperatruri. Ubacite ćufte da se prže. Povremeno ih okrećite na pet minuta ili dok ne porumene.

Prebacite ćufte na tanjir.

Zagrejte preostalo ulje u tiganju. Dodajte pečurke i pecite. Povremeno mešajte oko osam minuta ili dok ne omekšaju.

Dodajte pavlaku, preostali parmezan, vorčester sos, so i biber i druge začine po želji.

Smanjite toplotu na srednju. Dodajte ćufte i dinstajte još minuta ili dok se ćufte ukuvaju, a sos malo zgusne.

U sos dodajte kuvanu testeninu i poslužite posutu peršunom.

Video: Slana šarena torta bez pečenja: Postaće vam omiljena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Opet ja

    16. septembar 2022. | 11:11

    Sastojci za ručak su odlični, samo me interesuje cena ovog ručka? Mozemo li mi sa malim primanjima ovo sebi priuštiti?

    Podelite komentar