![Jagnjetina u mleku Jagnjetina u mleku](https://xdn.tf.rs/2022/09/18/1635537712-3.11.-a-jagnjetina-u-mleku-shutterstock1535689673-670x447.jpg)
Ideje za ručak: Probajte tradicionalni recept za jagnjetinu u mleku, ukus Istočne Srbije:
Jagnjetina u mleku je staro, tradicionalno kuvano, a potom zapečeno jelo koje je posebno po tome što je miris jagnjećeg mesa ublažen, a povrće koje se koristi prilikom spremanja je veoma ukusno. Ovo je pravi specijalitet za vaše čulo ukusa i donosi vam na sto pravi doživljaj Istočne Srbije.
Sastojci:
- 1,5 kilogram jagnjetine (plećka ili rebra)
- 6-7 šargarepa
- 500 grama krompira
- 5-6 čena bijelog luka
- 1/2 vezice peršuna
- 1 litar mleka
- so i biber po ukusu
- 1 kašika suvog biljnog začina
Priprema:
Meso iseći i poređati u dublju šerpu.
Dodati očišćen beli luk, biljni začin, biber i so.
Meso preliti sa mlekom.
Šargarepu iseći na dugačke trake i staviti u šerpu. Iseckati peršun i dodati i sve ostaviti da se kuva na tihoj vatri 60 minuta.
Očistiti krompir i iseći na veće komade, prebaciti u dublji pekač i preliti sa uljem i suvim biljnim začinom. Preko presuti meso koje se predhodno kuvalo jedan sat.
Ostavite poklopljeni pekač u rerni da se zapeče na 220 stepeni oko 60 minuta. Pred kraj skinite poklopac da se meso zarumeni.
Zapečenu jagnjetinu sa povrćem servirajte na tanjir i dekorišite seckanim peršunom.
Video: Napravite sladoled tortu od 4 sastojka za samo desetak minuta
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.