Recept za kupus ribanac: Zimnica je nezamisliva bez njega

 
  • 0

Kiseli kupus je mnogima omiljena zimska salata, jer pored toga što je prepuna vitamina, veoma je ukusna i odlično se slaže sa mnogim jelima. Međutim, kiseli kupus i nije tako jednostavno napraviti, odnosno potrebno je dosta vremena i truda.

Srećom, kiseljenje kupusa je moguće izvesti i u stanu, u manjim količinama.

Naime, kupus ribanac je odličan za salate i podvarak, a najbolje od svega je to što njegova priprema nije komplikovana i što može da se spremi i u stanu.

Sastojci:

  • 1 glavica zelenog kupusa
  • 2 kašike soli
  • 1 kašika kima

Priprema:

Kupus očistite od spoljnih listova i korena, pa ga izrendajte na krupno rende. Stavite ga u veću posudu, pa ga posolite i dobro promešajte rukama.

Dodajte i kim, pa sve ponovo dobro sjedinite.

Stavljajte pomalo kupusa u teglu, pa ga između svakog sipanja dobro pritisnite rukama. Na vrh stavite kamen, koji će kupus sprečavati da ispliva kada se u tegli pojavi tečnost. Važno je da sve vreme fermentacije on bude potopljen.

Teglu prekrijte čistom krpom i stavite gumicu, kako krpa ne bi spala. Tegle s kupusom ostavite tri dana na hladnom i mračnom mestu.

Sklonite kamen i stavite poklopac na teglu, potom je premestite u frižider, gde može da stoji dva meseca.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti