Kiseli kupus je mnogima omiljena zimska salata, jer pored toga što je prepuna vitamina, veoma je ukusna i odlično se slaže sa mnogim jelima. Međutim, kiseli kupus i nije tako jednostavno napraviti, odnosno potrebno je dosta vremena i truda.
Srećom, kiseljenje kupusa je moguće izvesti i u stanu, u manjim količinama.
Naime, kupus ribanac je odličan za salate i podvarak, a najbolje od svega je to što njegova priprema nije komplikovana i što može da se spremi i u stanu.
Sastojci:
- 1 glavica zelenog kupusa
- 2 kašike soli
- 1 kašika kima
Priprema:
Kupus očistite od spoljnih listova i korena, pa ga izrendajte na krupno rende. Stavite ga u veću posudu, pa ga posolite i dobro promešajte rukama.
Dodajte i kim, pa sve ponovo dobro sjedinite.
Stavljajte pomalo kupusa u teglu, pa ga između svakog sipanja dobro pritisnite rukama. Na vrh stavite kamen, koji će kupus sprečavati da ispliva kada se u tegli pojavi tečnost. Važno je da sve vreme fermentacije on bude potopljen.
Teglu prekrijte čistom krpom i stavite gumicu, kako krpa ne bi spala. Tegle s kupusom ostavite tri dana na hladnom i mračnom mestu.
Sklonite kamen i stavite poklopac na teglu, potom je premestite u frižider, gde može da stoji dva meseca.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.