Ideje za ručak: Piletina sa kikirikijem u slatko-ljutom sosu, kombinacija ukusa koja osvaja

   ≫ 
  • 0

Kineska hrana je već dugi niz godina popularna i kod nas. Oni koji vole neobične kombinacije ukusa sigurno će obožavati i ovaj recept.

Piletina koja se topi u ustima, kikiriki, med i ljuta papričica čine rapsodiju ukusa na vašem tanjiru.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 2 kašike meda
  • 1 šargarepa
  • 2 kašike balzamiko sirćeta
  • 2 kašike senfa
  • 100 g kikirikija
  • 1 kašičica soli
  • 1 crvena ljuta papričica
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1,5 dl soja sosa
  • začini po ukusu
  • ulje za prženje

Priprema:

Belo meso isecite na kockice, pa stavite u posudu. Preko mesa dodajte pomenute začine i one po ukusu, pa sve dobro promešajte.

U dublji tiganj sipajte ulje da se greje, pa stavite meso da se prži.

Kada je gotovo, prebacite ga u veću činiju.

Šargarepu uljuštite, isecite na tračice i stavite u već zagrejan tiganj zajedno sa iseckanom ljutom papričicom. Dodajte kikiriki i vratite meso, pa sve pržite zajedno.

Smanjite vatru, pa dodajte med, soja sos i senf i sve dobro promešajte.

Jelo služite toplo uz omiljenu salatu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti