Rižoto od pečuraka i piletine: Kremasto, bogato i ukusno jelo spremljeno od ostataka predhodnog ručka
Pred vama je odličan recept da iskoristite ostatke spremljene piletine od predhodnog oborka.
Sastojci:
- 50 g putera
- 85 g dimljene slanine
- 1 veliki luk, sitno isečen
- 250 g pečuraka, debelo isečenih
- 300 g pirinča
- 150 ml suvog belog vina
- 1,4 l pileće supe od kocke
- 140 g kuvanog pilećeg temeljca
- 500 g ostataka spremljene piletine
- 200 g parmezana
- peršun za dekoraciju
- so i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte puter u velikom tiganju. Dodajte slaninu i pržite pet minuta na laganoj vatri. Umešajte luk i pržite još 10 minuta dok ne omekša, ali da ne dobije boju.
Stavite pečurke i nastavite da pržite, mešajući oko pet minuta.
Umešajte pirinač za rižoto i kuvajte na srednjoj vatri dva minuta dok pirinač ne postane providan.
Sipajte vino i ostavite ga da provri.
Sipajte četvrtinu pileć supe i podesite tajmer na 20 minuta.
Nastavite sa kuvanjem, mešajući veoma često, dolivajući još malo supe kako se upije – ovo je najbolje uraditi u još tri faze, dok se pirinač ne skuva i dok se većina supe ne upije (možda vam neće trebati sva pripremljena količina). Tekstura sada treba da bude kremasta, kao puding od pirinča.
Ubacite piletinu, kratko zagrejte i ugasite ringlu.
Stavite parmezan i peršun i promešajte; pokrijte i ostavite da odstoji pet minuta da se više tečnosti upije u pirinač.
Začinite po ukusu i poslužite sa dodatnim parmezanom, ako želite.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.