Rižoto od pečuraka i piletine: Kremasto, bogato i ukusno jelo spremljeno od ostataka predhodnog ručka

 
 ≫ 
  • 0

Pred vama je odličan recept da iskoristite ostatke spremljene piletine od predhodnog oborka.

Sastojci:

  • 50 g putera
  • 85 g  dimljene slanine
  • 1 veliki luk, sitno isečen
  • 250 g pečuraka, debelo isečenih
  • 300 g  pirinča
  • 150 ml suvog belog vina
  • 1,4  l pileće supe od kocke
  • 140 g kuvanog pilećeg temeljca
  • 500 g ostataka spremljene piletine
  • 200 g parmezana
  • peršun za dekoraciju
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Zagrejte puter u velikom tiganju. Dodajte slaninu i pržite pet minuta na laganoj vatri. Umešajte luk i pržite još 10 minuta dok ne omekša, ali da ne dobije boju.

Stavite pečurke i nastavite da pržite, mešajući oko pet minuta.

Umešajte pirinač za rižoto i kuvajte na srednjoj vatri dva minuta dok pirinač ne postane providan.

Sipajte vino i ostavite ga da provri.

Sipajte četvrtinu pileć supe i podesite tajmer na 20 minuta.

Nastavite sa kuvanjem, mešajući veoma često, dolivajući još malo supe kako se upije – ovo je najbolje uraditi u još tri faze, dok se pirinač ne skuva i dok se većina supe ne upije (možda vam neće trebati sva pripremljena količina). Tekstura sada treba da bude kremasta, kao puding od pirinča.

Ubacite piletinu, kratko zagrejte i ugasite ringlu.

Stavite parmezan i peršun i promešajte; pokrijte i ostavite da odstoji pet minuta da se više tečnosti upije u pirinač.

Začinite po ukusu i poslužite sa dodatnim parmezanom, ako želite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti