![Piroške, doručak, pecivo Piroške, doručak, pecivo](https://xdn.tf.rs/2022/10/03/shutterstock1685210050-670x447.jpg)
Recept za piroške sa mesom: Toplo i ukusno pecivo za savršen početak dana
S obzirom na to da nam dolazi hladno vreme i da smo u toku leta jeli brza jela koja su nas rashlađivala, vreme je da spremimo nešto što će nam ugrejati i dušu i telo.
Mirisne i mekane piroške su idealne za porodična jutra.
Najbolje od svega je to što ih možete puniti s čim god želite, a možete ih ostaviti i prazne. Mi smo za vas pripremili recept za piroške punjene mlevenim mesom, te će vas zasititi, a ukus oduševiti.
Sastojci:
za testo:
- 600 g brašna
- 200 ml mleka
- 200 ml tople vode
- 100 ml ulja
- 1 kašika šećera
- 2 kašičice soli
- 1 kocka kvasca
- ulje za prženje
za fil:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 crvena paprika
- so, biber
- ulje
Priprema:
U toplu vodu stavite šećer i kvasac, promešajte i ostavite da se kvasac aktivira. U posudu sipajte brašno, pa dodajte mlako mleko, ulje, šećer, so i aktiviran kvasac. Kada je gotovo, testo ostavite da naraste na sobnoj temperaturi.
Za to vreme, pripremite film.
Crni i beli luk i papriku iseckajte sitno, pa ih stavite na malo ulja da se dinstaju. Zatim dodajte mleveno meso i začine, pa mešajte dok meso ne bude gotovo. Nadošlo testo prebacite na pobrašnjenu površinu, pa ga razvijte u oblik kruga.
Velikom modlom ili čašom vadite krugove. Na polovini kruga stavite kašiku fila, preklopite testo i viljuškom pritisnite ivice. Postupak ponavljate sve dok imate testa i fila.
U dublju šerpu sipajte veću količinu ulja, pa kada se ugreje, polako spuštajte pancerote.
Kada dobiju zlatnožutu boju, piroške su gotove i spremne za jelo.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
sara
Šapice ;)))
Podelite komentar