Domaćice sa naših prostora u kuhinji često koriste pečurke. Spremaju ih s jajima, dodaju u čorbe, pune kačkavaljem i šunkom, ali da li ste čuli da ih u poslednje vreme sve češće mariniraju?
Ukoliko volite da eksperimentišete sa ukusima, onda morate da probate da za zimnicu spremite marinirane pečurke.
Sjajan su prilog svakom jelu, a možete ih jesti i same koliko su ukusne.
Sastojci:
- 1 kg pečuraka
- 1 dl sirćeta
- 2 dl vode
- 1 kašika soli
- 1 kašičica šećera
- biber u zrnu
Priprema:
Pečurke dobro operite i ostavite ih sa strane da se ocede. U šerpu sipajte vodu, sirće, so, biber i šećer, pa kuvajte do ključanja.
U ključalu tečnost dodajte pečurke i blanširajte ih od tri do pet minuta.
U čiste tegle stavljate pečurke, pa ih prelijte vrelom tečnošću da ogreznu i zatvorite čistim poklopcima.
Tegle dobro uškuškajte i ostavite ih da se ohlade.
Ovako marinirane pečurke možete jesti već sutradan.
Prijatno!
Video: Skrivena pita s pileitnom, pečurkama i prazikukom
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.