Recept za marinirane pečurke: Malo drugačija zimnica koju ćete obožavati

   ≫ 
  • 0

Domaćice sa naših prostora u kuhinji često koriste pečurke. Spremaju ih s jajima, dodaju u čorbe, pune kačkavaljem i šunkom, ali da li ste čuli da ih u poslednje vreme sve češće mariniraju?

Ukoliko volite da eksperimentišete sa ukusima, onda morate da probate da za zimnicu spremite marinirane pečurke.

Sjajan su prilog svakom jelu, a možete ih jesti i same koliko su ukusne.

Sastojci:

  • 1 kg pečuraka
  • 1 dl sirćeta
  • 2 dl vode
  • 1 kašika soli
  • 1 kašičica šećera
  • biber u zrnu

Priprema:

Pečurke dobro operite i ostavite ih sa strane da se ocede. U šerpu sipajte vodu, sirće, so, biber i šećer, pa kuvajte do ključanja.

U ključalu tečnost dodajte pečurke i blanširajte ih od tri do pet minuta.

U čiste tegle stavljate pečurke, pa ih prelijte vrelom tečnošću da ogreznu i zatvorite čistim poklopcima.

Tegle dobro uškuškajte i ostavite ih da se ohlade.

Ovako marinirane pečurke možete jesti već sutradan.

Prijatno!

Video: Skrivena pita s pileitnom, pečurkama i prazikukom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti