Na našim prostorima je gotovo nemoguće da za vreme ručka ne bude nešto "na kašiku". Pored mesa, glavna zvezda trpeza je i domaća pileća supa, i to ona sa knedlama.
Zato smo za vas pripremili recept za domaću supu, jer zaista, nema ništa bolje nego kada ručak počne sa njom, naročito kad je sa knedlama.
Sastojci:
- koske i drugi sitni delovi pileta
- 1 veći crni luk
- 2 šargarepe
- 1 koren paškanata
- sveži peršun
- so
- biber
- začini po ukusu
sastojci za knedle:
- 4 kašike griza
- 1 jaje
- 1 kašika masti
- 1/2 kašice soli
Priprema:
Meso operite, pa ga stavite u šerpu. Sve povrće osim luka isecite na kocke.
Povrće dodajte u šerpu za mesom, pa sve prelijte vodom i kuvajte dok ne proključa.
Crni luk očistite, isecite ga napola i zapecite obe strane na suvom tiganju.
Kada supa proključa, dodajte crni luk i ostavite sat vremena da se kuva na tihoj vatri. Dodajte začine po ukusu, so i biber.
Nakon tog vremena, sa koskica skinite meso, vratite ga u šerpu, a sve nepotrebne delove bacite.
Znaćete da je supa gotova kada povrće omekša.
Dok se supa krčka, pripremite knedle.
Mast dobro umutite, pa dodajte jaje i so. Kada ste ove sastojke fino umutili, dodajte i griz, promešajte i ostavite da nabubri,
Kada je supa gotova, kašikom vadite knedle i spuštajte ih u lonac, pa kuvajte oko pet minuta.
U gotovu supu dodajte sitno seckan peršun i uživajte.
Prijatno!
Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.