![Slani tart Slani tart](https://xdn.tf.rs/2022/10/05/shutterstock2163950873-670x447.jpg)
Recept za slani tart sa povrćem: Doručak u kom će uživati sva čula
Svakoj domaći je "u rukavu" potreban recept za zdrav i zasitan doručak. Upravo smo takav danas pripremili za vas. Znamo da ste navikli da tart uglavnom bude sladak i da obiluje voćem, ali smo odlučili da pripremo njegovu slanu verziju.
Uživaćete u svakom zalogaju i u pripremi koja je vrlo jednostavna.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 120 g maslaca
- 3 jajeta
- 1 kašičica soli
- 1 kašika kiselog mleka
- 1 struk praziluka
- šaka svežeg spanaća
- 1 paprika
- 1 paradajz
- 100 g pečuraka
- 100 g suhomesnatog proizvoda po želji
- ulje za podmazivanje
Priprema:
U brašno dodajte iseckani maslac, pa rukama sve sjedinite.
Dodajte jedno jaje, kiselo mleko i so, pa umesite testo i stavite ga u frižider na sat vremena.
Za to vreme pripremite povrće.
Sve povrće operite i očistite. Pečurke iseckajte na listiće, a praziluk, papriku, suhomesnati proizvod i paradajz na kockice.
Pleh koji je namenjen za tart podmažite uljem, pa stavite ohlađeno testo i ravnomerno ga rasporedite.
Testo izbockajte viljuškom i ostavite ga 30 minuta da miruje.
Dva jajeta umutite, pa dodajte povrće i suhomesnati proizvod i sve zajedno promešajte.
Smesu od jaja prelijte preko testa.
Tart pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepni 40 minuta.
Kada je gotov, ostavite ga da se ohladi, pa ga možete služiti.
Prijatno!
Video: Slana šarena torta bez pečenja: Postaće vam omiljena
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Adidas slanina iz Užica
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Zola
Pečurke možete nabaviti u Šapcu. PROVERENE 100%.
Podelite komentar