Trik koji malo ljudi zna: Od starog hleba napravite ukusan kolač sa karamel prelivom
Kad preostane starog hleba, većina domaćica odlučuje da od njega napravi prženice. Ali, od starog hleba možete da napravite i izuzetno ukusan kolač sa prelivom od karamelizovanog šećera.
Priprema je jednostavna, a glatka tekstura kolača okupanog karamelom oduševiće i najzahtevnije sladokusce.
Sastojci:
- pola vekne starog hleba
- 600 ml mleka
- 3 jaja
- 400 ml kondenzovanog mleka
- 300 g šećera
- pola limuna ili limete
- pola litra vode
Priprema:
Hleb stavite u blender, prelijte ga mlekom, dodajte tri jaja i kondenzovano mleko, pa izmiskajte.
U modlu za kuglof sipajte 300 grama šećera, pa ga rastopite na tihoj vatri, skinite sa ringle i rasporedite po celoj posudi.
U veću šerpu sipajte sok od pola limuna ili limete i pola litra vode, pa ostavite da provri.
U modlu za kuglof ulijte izmiksan hleb sa mlekom, kondenzovanim mlekom i jajima, pa poklopite modlu i spustite je u šerpu u kojoj se nalazi proključala voda sa limunom. I šerpu poklopite i ostavite da se kolač kuva na ringli desetak minuta.
Kolač u modli za kuglof stavite u zamrzivač da se ohladi, pa ga prevrnite na tacnu za kolače, isecite i služite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.