Bundeva je sinonim za jesen. Nekada su je bake i deke sekli na deblje kriške, pa su ih stavljali u peć, a za rezultat bi dobili ukus kom ne mogu da pariraju ni kupovni slatkiši.
Slatka, mirisna i kremasta, baš takva je bundeva.
Pored ovog načina pripreme, domaćice bundevu koriste i za pite i mnoga druga jela, ali i za potaže.
Za vas smo pripremili recept za ukusan potaž koji nećete moći da prestanete da jedete.
Sastojci:
- 500 g bundeve
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- dva dl neutralne pavlake
- so
- biber
- ulje
- semenke bundeve za dekoraciju
Priprema:
Bundevu očistite od semenki, pa je isecite na komade i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
Šargarepu, crni i beli luk iseckajte sitno. Crni luk propržite na malo ulja, a onda dodajte beli luk i šargarepu, pa sve dinstajte zajedno.
Pečenu bundevu odvojte od kore, pa samo unutrašnjost stavite zajedno sa lukom i šargarepom. Nalijte vodu tako da povrće ogrezne.
Štapnim mikserom ispasirajte povrće da dobijete gustu masu.
Dodajte neutralnu pavlaku, so i biber, pa sve zajedno kuvajte još pet minuta.
Kada je potaž gotov, dodajte mu i sitno seckane semenke bundeve.
Prijatno!
Video: Potaž od bundeve sa salsom od maslina
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.