Ideje za ručak: Boranija sa mlekom i pavlakom kakvu do sada niste probali

 
  • 0

Mnogima na samu pomisao na boraniju nestaje apetit. Ovo posebno važi za mališane koji vešto izbegavaju ručak kada mame pripreme ovo jelo. Međutim, mi vam donosim recept za boroniju koju će i najmlađi jesti u slast.

Sastojci:

  • 500 g boranije
  • 2 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika brašna
  • 180 g kisele pavlake
  • 2 dl mleka
  • kašičica začinske paprike
  • so, biber
  • ulje

Priprema:

U šerpu sipajte malo ulja, pa stavite sitno seckan crni luk da se dinsta.

Kada luk omekša, dodajte kašiku brašna i sve zajedno promešajte.

Zatim dodajte začinsku papriku, so i biber.

Dodajte boraniju i sve dobro promešajte i dinstajte dok boranija ne omekša.

U šerpu dodajte i sitno seckan beli luk i nalijte malo vode, ali nikako da voda pređe preko povrća.

Posle 20 minuta kuvanja, dodajte kiselu pavlaku i mleko.

Kuvajte još desetak minuta, a onda šerpu sklonite sa ringle.

Kada se boranija prohladi, možete je jesti.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti