• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rolat sa mesom i jajima, zvezda slavske trpeze: Recept za predjelo koje će vas oduševiti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Raskošna slavska trpeza u većini kuća u Srbiji nezamisliva je bez ovog hladnog predjela

  • 0
Rolat sa mesom i jajima Foto: Shutterstock

U sezoni slava većina domaćica pravi spisak đakonija koje će poslužiti gostima. Pored slavskog žita, na trpezi je nezaobilazno i hladno predjelo koje većina gostiju voli isto koliko i sarmu i pečenje.

Rolat sa mesom i jajima je oduvek bio zvezda slavske trpeze. Pored toga što je izuzetno ukusan, on i dekorativno izgleda i nije ga teško napraviti. Ukoliko nemate dobar recept za ovaj slani rolat, isprobajte naš - nećete zažaliti.

Sastojci:

  • 100 g hleba
  • 5 jaja
  • 700 g mlevene junetine
  • 200 ml mleka
  • glavica crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 2 kašike senfa
  • 100 g suve slanine isečene na takne listove
  • so
  • biber
  • suvi začin (po ukusu)

Priprema:

Oljuštite crni i beli luk, pa ih sitno iseckajte i pomešajte sa izmrvljenim hlebom, jednim jajetom, mlekom i senfom. Kad se masa ujednači, dodajte mleveno meso, biber, so i suvi začin, pa sve dobro sjedinite.

Preostala četiri jajeta stavite da se skuvaju i potom ih ostavite da se ohlade. Oljuštite ih i ostavite sa strane.

Na pleh poređajte šnite suve slanine, pa po srediti stavite polovinu smese od mesa. Na meso poređajte oljuštena jaja, prekrijte ih drugom polovinom smese od mesa i oblikujte rolat koji ćete "zatvoriti" delovima kriški slanine.

Pecite u rerni na 200 stepeni oko 45 minuta i ostavite da se skroz ohladi, pa tek onda secite na kriške.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti