
Rolat sa mesom i jajima, zvezda slavske trpeze: Recept za predjelo koje će vas oduševiti
U sezoni slava većina domaćica pravi spisak đakonija koje će poslužiti gostima. Pored slavskog žita, na trpezi je nezaobilazno i hladno predjelo koje većina gostiju voli isto koliko i sarmu i pečenje.
Rolat sa mesom i jajima je oduvek bio zvezda slavske trpeze. Pored toga što je izuzetno ukusan, on i dekorativno izgleda i nije ga teško napraviti. Ukoliko nemate dobar recept za ovaj slani rolat, isprobajte naš - nećete zažaliti.
Sastojci:
- 100 g hleba
- 5 jaja
- 700 g mlevene junetine
- 200 ml mleka
- glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 2 kašike senfa
- 100 g suve slanine isečene na takne listove
- so
- biber
- suvi začin (po ukusu)
Priprema:
Oljuštite crni i beli luk, pa ih sitno iseckajte i pomešajte sa izmrvljenim hlebom, jednim jajetom, mlekom i senfom. Kad se masa ujednači, dodajte mleveno meso, biber, so i suvi začin, pa sve dobro sjedinite.
Preostala četiri jajeta stavite da se skuvaju i potom ih ostavite da se ohlade. Oljuštite ih i ostavite sa strane.
Na pleh poređajte šnite suve slanine, pa po srediti stavite polovinu smese od mesa. Na meso poređajte oljuštena jaja, prekrijte ih drugom polovinom smese od mesa i oblikujte rolat koji ćete "zatvoriti" delovima kriški slanine.
Pecite u rerni na 200 stepeni oko 45 minuta i ostavite da se skroz ohladi, pa tek onda secite na kriške.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.