Rolat sa mesom i jajima, zvezda slavske trpeze: Recept za predjelo koje će vas oduševiti

  • 0

U sezoni slava većina domaćica pravi spisak đakonija koje će poslužiti gostima. Pored slavskog žita, na trpezi je nezaobilazno i hladno predjelo koje većina gostiju voli isto koliko i sarmu i pečenje.

Rolat sa mesom i jajima je oduvek bio zvezda slavske trpeze. Pored toga što je izuzetno ukusan, on i dekorativno izgleda i nije ga teško napraviti. Ukoliko nemate dobar recept za ovaj slani rolat, isprobajte naš - nećete zažaliti.

Sastojci:

  • 100 g hleba
  • 5 jaja
  • 700 g mlevene junetine
  • 200 ml mleka
  • glavica crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 2 kašike senfa
  • 100 g suve slanine isečene na takne listove
  • so
  • biber
  • suvi začin (po ukusu)

Priprema:

Oljuštite crni i beli luk, pa ih sitno iseckajte i pomešajte sa izmrvljenim hlebom, jednim jajetom, mlekom i senfom. Kad se masa ujednači, dodajte mleveno meso, biber, so i suvi začin, pa sve dobro sjedinite.

Preostala četiri jajeta stavite da se skuvaju i potom ih ostavite da se ohlade. Oljuštite ih i ostavite sa strane.

Na pleh poređajte šnite suve slanine, pa po srediti stavite polovinu smese od mesa. Na meso poređajte oljuštena jaja, prekrijte ih drugom polovinom smese od mesa i oblikujte rolat koji ćete "zatvoriti" delovima kriški slanine.

Pecite u rerni na 200 stepeni oko 45 minuta i ostavite da se skroz ohladi, pa tek onda secite na kriške.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti