• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rol-viršle u lisnatom testu: Ne može jednostavnije a ukusnije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogo su ukusnije od kupovne verzije

  • 1
Rol-viršle Foto: Shutterstock

Predstavljamo vam recept za rol-viršle koje se prave brzo i lako, a daleko su ukusnije od onih smrznutih varijanti, koje možete da kupite u prodavnici ili u pekari.

Sve što vam je potrebno su osnovna tri sastojka - lisnato testo, hot dog ili viršle, ili pak kobasice, i jaje.

Ako želite, možete da ih pospete i sa malo susama ili lana, kima, maka, pa čak i  krupnom soli, ali sve to je potpuno opciono. Ako tako volite, možete da stavite i kašičicu senfa pre nego što urolate viršlu.

Sastojci:

  • 1 pakovanje smrznutog lisnatog peciva, odmrznuto
  • pakovanje viršli (ili hot dogova)
  • 1 jaje, lagano umućeno 
  • susam (ili lan, kim, mak, krupna so), opciono za posipanje
  • senf za mazanje testa, opciono

Priprema: 

Zagrejte rernu na 250 stepeni i pripremite tepsiju obloženu sa pek-papirom.

Odleđeno pakovanje lisnatog testa pospite brašnom i malo razvucite oklagijom. Možete da ga isečete na devet jednakih kvadrata ili na šire trake, zavisi kako više volite.

Postavite viršlu preko peciva, možete horizontalno ili popreko, ili uzmite jednu traku - a zatim urolajte testo oko nje. Ako tako volite, možete da premažete teso sa unutrašnje strane kašicom senfa, pre nego što uvijete viršlu.

Umotanu viršlu stavite na tepsiju položenu šavom nadole. Premažite rol-viršlu sa umućenim jajetom. Ukoliko tako volite, pospite ih susamom, lanom iloi makom.

Ponovite postupak sa preostalim sastojcima.

Smanjite toplotu rerne na 180 stepeni, ubacite tepsiju sa pecivom i pecite ga sedam do deset minuta, odnosno dok testo napuhne i dobije zlatnu boju.

Poslužite odmah.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • ZVEZDA

    13. novembar 2022. | 19:08

    Ne jedite viršle, paštete, narezke... ako ne morate, ako se baš nema bolja je popara i kačamak...

    Podelite komentar