Rol-viršle u lisnatom testu: Ne može jednostavnije a ukusnije
Predstavljamo vam recept za rol-viršle koje se prave brzo i lako, a daleko su ukusnije od onih smrznutih varijanti, koje možete da kupite u prodavnici ili u pekari.
Sve što vam je potrebno su osnovna tri sastojka - lisnato testo, hot dog ili viršle, ili pak kobasice, i jaje.
Ako želite, možete da ih pospete i sa malo susama ili lana, kima, maka, pa čak i krupnom soli, ali sve to je potpuno opciono. Ako tako volite, možete da stavite i kašičicu senfa pre nego što urolate viršlu.
Sastojci:
- 1 pakovanje smrznutog lisnatog peciva, odmrznuto
- pakovanje viršli (ili hot dogova)
- 1 jaje, lagano umućeno
- susam (ili lan, kim, mak, krupna so), opciono za posipanje
- senf za mazanje testa, opciono
Priprema:
Zagrejte rernu na 250 stepeni i pripremite tepsiju obloženu sa pek-papirom.
Odleđeno pakovanje lisnatog testa pospite brašnom i malo razvucite oklagijom. Možete da ga isečete na devet jednakih kvadrata ili na šire trake, zavisi kako više volite.
Postavite viršlu preko peciva, možete horizontalno ili popreko, ili uzmite jednu traku - a zatim urolajte testo oko nje. Ako tako volite, možete da premažete teso sa unutrašnje strane kašicom senfa, pre nego što uvijete viršlu.
Umotanu viršlu stavite na tepsiju položenu šavom nadole. Premažite rol-viršlu sa umućenim jajetom. Ukoliko tako volite, pospite ih susamom, lanom iloi makom.
Ponovite postupak sa preostalim sastojcima.
Smanjite toplotu rerne na 180 stepeni, ubacite tepsiju sa pecivom i pecite ga sedam do deset minuta, odnosno dok testo napuhne i dobije zlatnu boju.
Poslužite odmah.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
ZVEZDA
Ne jedite viršle, paštete, narezke... ako ne morate, ako se baš nema bolja je popara i kačamak...
Podelite komentar