Recept za domaće krem bananice: Penaste su i ukusne, deca će ih obožavati

  • 1

Brzi recepti za poslastice od čokolade omiljeni su svim domaćicama. Jedan od njih je i recept za domaće krem bananice, slatkiš uz koji su odrasle brojne generacije na prostorima bivše Jugoslavije.

Pored toga što se brzo sprema, ovaj recept je i veoma izdašan. Postoji više načina modeliranja - od onog da sastojke sipate u tepsiju, do razlivanja u posebne modle različitih oblika, što će se posebno dopasti mališanima. Na vama je da odlučite koji način ćete primeniti.

Sastojci:

  • 600 g šećera
  • 300 ml vode
  • 3 kesice želatina
  • 150 g čokolade
  • 30 g putera
  • 2 bočice ekstrakta banane

Pripema:

U šerpu sipajte 200 mililitara vode, dodajte šećer i kuvajte dok se šećer ne rastopi.

U drugoj posudi razmutite želatin sa preostalih 100 mililitara vode, pa ulijte u posudu sa vodom i rastopljenim šećerom. Sve najpre dobro umutite mikserom dok smesa ne postane gusta. Tad dodajte ekstrakt banane, pa mutite još koji minut.

Ukoliko ste odlučili da pravite domaće krem bananice u različitim silikonskim kalupima, sad je trenutak da pripremite čokoladu.

U šerpicu stavite puter, pa kad se rastopi na blagoj vatri, dodajte izlomljenu čokoladu za kuvanje i sve vreme mešajte. Kad se čokolada i puter sjedine, sipajte preliv u tankom mlazu u modle, pa ostavite da se stegne. Potom kašikom sipajte smesu od vode, šećera, želatina i ekstrakta banane, poravnajte je kašikom i prelijte ostatkom čokolade.

Ostavite napunjene kalupe da se smesa u njima sasvim stegne, pa pažljivo izvadite krem bananice iz kalupa i služite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Evo šta treba da radite da biste spremili najsavršeniju picu kod kuće

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Dragana

    12. novembar 2022. | 19:33

    Samo treba napomenuti i da mixer mora biti jaci.Obican moze da "crkne" pre nego sto umutite krem.

    Podelite komentar