Jesen miriše na jabuke i cimet, a spoj ova dva znači samo jedno - štrudla! Nekada su domaćice mesile testo za štrudlu, pa su počele da koriste i kupovne kore, a sada ih sve češće prave sa lisnatim testom.
Ovaj recept je idealan jer ćete za pola sata imati savršenu poslasticu na vašem stolu.
Navedene namirnice su za dva rolata.
Sastojci:
- 2 pakovanja lisnatog testa
- 6 većih jabuka
- 2 kesice vanil šećera
- 160 g šećera
- 100 g mlevenog keksa
- 1 kašičica cimeta
- 2 šake suvog grožđa
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Jabuke izrendajte na krupno rende, pa ih stavite u šerpu i pomešajte zajedno sa vanil šećerom, cimetom i šećerom.
Jabuke dinstajte na srednjoj temperaturi dok tečnost ne ispari.
Šerpu sklonite sa vatre, pa umešajte mleveni keks i suvo grožđe i ostavite fil da se ohladi.
Na radnu površinu pospite malo brašna, pa razvijte lisnato testo, ali vodite računa da ne bude previše tanko.
Duž ivice lisnatog testa stavljate fil, pa napravite rolat.
Isto uradite i sa drugim lisnatim testom.
Nožem zarežite testo na nekoliko mesta.
Štrudle stavite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, pa ih pecite na 180 stepeni dok ne porumene.
Kada su gotove, ostavite ih da se prohlade, pa ih pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.