Zapečeni hleb ušuškan topljenim sirom: Pravi način da započnete dan

 ≫ 
  • 0

Ostaci hleba od prethodnih dana obično nisu naš prvi izbor za doručak. Sve je ukusnije na svežem, mekanom hlebu, ali ako hleb zapečemo u rerni, sa raznim sastojcima koje imamo u kući, dobijamo doručak za poželeti.

Za njegovu pripremu najbolje je da koristimo hleb star dan-dva.

Ovaj obrok svi vole, a lako se sprema, pa je idealan i za mlade domaćice.

Sastojci: 

  • stari hleb isečen na krike
  • šunka
  • slanina
  • 4 jajeta
  • masline
  • 2 kašike pavlake
  • tvrdi sir po želji

Priprema:

U pleh obložen pek-papirom stavite kriške hleba. Po njima ređajte parčad šunke, slanine i maslina.

Stavite u zagrejanu rernu da se zašeče oko pet minuta.

U međuvremenu umutite mikserom jaja, posolite ih i u dobijenu penu dodajte pavlaku.

Smesom prelijte kriške hleba i vratite u rernu da na pet minuta. Izvadite iz rerne i po svemu pospite rendan tvrdi sir po želji. Vratite pleh u rernu još nekoliko minuta da se sir otopi.

Jelo služute toplo.

Prijatno!

Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti