Zapečeni hleb ušuškan topljenim sirom: Pravi način da započnete dan
Ostaci hleba od prethodnih dana obično nisu naš prvi izbor za doručak. Sve je ukusnije na svežem, mekanom hlebu, ali ako hleb zapečemo u rerni, sa raznim sastojcima koje imamo u kući, dobijamo doručak za poželeti.
Za njegovu pripremu najbolje je da koristimo hleb star dan-dva.
Ovaj obrok svi vole, a lako se sprema, pa je idealan i za mlade domaćice.
Sastojci:
- stari hleb isečen na krike
- šunka
- slanina
- 4 jajeta
- masline
- 2 kašike pavlake
- tvrdi sir po želji
Priprema:
U pleh obložen pek-papirom stavite kriške hleba. Po njima ređajte parčad šunke, slanine i maslina.
Stavite u zagrejanu rernu da se zašeče oko pet minuta.
U međuvremenu umutite mikserom jaja, posolite ih i u dobijenu penu dodajte pavlaku.
Smesom prelijte kriške hleba i vratite u rernu da na pet minuta. Izvadite iz rerne i po svemu pospite rendan tvrdi sir po želji. Vratite pleh u rernu još nekoliko minuta da se sir otopi.
Jelo služute toplo.
Prijatno!
Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.