• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pileća krilca iz rerne, bez kapi ulja: Recept za ručak koji ćete često praviti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spolja su hrskava, a iznutra sočna, slasna i meka

  • 0
pileća krilca Foto: shutterstock.com

Jela od piletine čest su izbor domaćica u Srbiji kad bi trebalo da pripreme lagan i ukusan obrok.

Ali, dok je za panirane filete piletine potrebno malo više vremena, dotle su krilca iz rerne savršeno rešenje, jer ih možete spremiti brzo i lako. Pripremljena po ovom receptu, bez kapi ulja, biće savršeno hrskava spolja, a sočna i meka iznutra.

Sastojci:

  • 1 kg pilećih krilaca
  • 2 kašike meda
  • 40 g oštrog brašna
  • kašičica soli
  • kašičica mlevene paprike
  • 40 g mešavine običnog i crnog susama (po želji)

Priprema:

Krilca dobro operite, pa ih premažite tankim slojem meda.

U činiju sipajte brašno, dodajte so i mlevenu začinsku papriku, pa sve dobro izmešajte. Ukoliko volite da krilca budu ljutkasta, možete da pomešate slatku i ljutu mlevenu začinsku papriku.

U ovu smesu uvaljajte svako krilce ponaosob, tako da bude obloženo sa svih strana.

Tepsiju obložite pek-papirom, ređajte krilca, pospite ih susamom, poprskajte vodom i pecite na 190 stepeni oko 50 minuta.

Ukoliko volite hrskavija krilca, posle pedesetak minuta pečenja izvadite tepsiju iz rerne, okrenite krilca i vratite da se peku još petnaestak minuta.

Služite uz pomfrit ili pire i sezonsku salatu.

Prijatno!

Video: Od sada ih možete spremati u svojoj kuhinji: Recept za najpoznatija pohovana pileća krilca na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti