![pileća krilca pileća krilca](https://xdn.tf.rs/2022/07/13/krilca-670x447.jpg)
Pileća krilca iz rerne, bez kapi ulja: Recept za ručak koji ćete često praviti
Jela od piletine čest su izbor domaćica u Srbiji kad bi trebalo da pripreme lagan i ukusan obrok.
Ali, dok je za panirane filete piletine potrebno malo više vremena, dotle su krilca iz rerne savršeno rešenje, jer ih možete spremiti brzo i lako. Pripremljena po ovom receptu, bez kapi ulja, biće savršeno hrskava spolja, a sočna i meka iznutra.
Sastojci:
- 1 kg pilećih krilaca
- 2 kašike meda
- 40 g oštrog brašna
- kašičica soli
- kašičica mlevene paprike
- 40 g mešavine običnog i crnog susama (po želji)
Priprema:
Krilca dobro operite, pa ih premažite tankim slojem meda.
U činiju sipajte brašno, dodajte so i mlevenu začinsku papriku, pa sve dobro izmešajte. Ukoliko volite da krilca budu ljutkasta, možete da pomešate slatku i ljutu mlevenu začinsku papriku.
U ovu smesu uvaljajte svako krilce ponaosob, tako da bude obloženo sa svih strana.
Tepsiju obložite pek-papirom, ređajte krilca, pospite ih susamom, poprskajte vodom i pecite na 190 stepeni oko 50 minuta.
Ukoliko volite hrskavija krilca, posle pedesetak minuta pečenja izvadite tepsiju iz rerne, okrenite krilca i vratite da se peku još petnaestak minuta.
Služite uz pomfrit ili pire i sezonsku salatu.
Prijatno!
Video: Od sada ih možete spremati u svojoj kuhinji: Recept za najpoznatija pohovana pileća krilca na svetu
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.