Pileća krilca iz rerne, bez kapi ulja: Recept za ručak koji ćete često praviti

  • 0

Jela od piletine čest su izbor domaćica u Srbiji kad bi trebalo da pripreme lagan i ukusan obrok.

Ali, dok je za panirane filete piletine potrebno malo više vremena, dotle su krilca iz rerne savršeno rešenje, jer ih možete spremiti brzo i lako. Pripremljena po ovom receptu, bez kapi ulja, biće savršeno hrskava spolja, a sočna i meka iznutra.

Sastojci:

  • 1 kg pilećih krilaca
  • 2 kašike meda
  • 40 g oštrog brašna
  • kašičica soli
  • kašičica mlevene paprike
  • 40 g mešavine običnog i crnog susama (po želji)

Priprema:

Krilca dobro operite, pa ih premažite tankim slojem meda.

U činiju sipajte brašno, dodajte so i mlevenu začinsku papriku, pa sve dobro izmešajte. Ukoliko volite da krilca budu ljutkasta, možete da pomešate slatku i ljutu mlevenu začinsku papriku.

U ovu smesu uvaljajte svako krilce ponaosob, tako da bude obloženo sa svih strana.

Tepsiju obložite pek-papirom, ređajte krilca, pospite ih susamom, poprskajte vodom i pecite na 190 stepeni oko 50 minuta.

Ukoliko volite hrskavija krilca, posle pedesetak minuta pečenja izvadite tepsiju iz rerne, okrenite krilca i vratite da se peku još petnaestak minuta.

Služite uz pomfrit ili pire i sezonsku salatu.

Prijatno!

Video: Od sada ih možete spremati u svojoj kuhinji: Recept za najpoznatija pohovana pileća krilca na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti