• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideje za ručak: Krompir-paprikaš sa piletinom

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priprema je toliko jednostavna da ga mogu spremiti i početnici u kuhinji

  • 1
Krompir paprikaš Foto: Shutterstock

Krompir paprikaš je izmišljen u Mađarskoj, ali se zbog jednostavne pripreme, lepog ukusa i zdravog sastava odomaćio i kod nas.S obzirom na to da je priprema veoma jednostavna, a ukusno je i zdravo, ovo "jelo na kašiku" bi trebalo da se nađe često na vašoj trpezi.

Sledite upusta ovog recepta i dobićete paprikaš u kom će uživati cela porodica.

Sastojci:

  • 2 glavice crnog luka
  • 1 kg krompira
  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 1 crvena paprika
  • 200 ml soka od paradajza
  • 2 šargerepe
  • so, biber
  • 1 kašičica začinske paprike
  • peršun
  • 1 dl ulja

Priprema:

Luk isecite na kockice, pa ga dinstajte na zagrejanom ulju u šerpi. Dodajte šargarepu koju ste očistili i isekli na kolutove.

Zatim dodajte meso koje ste isekli na kockice i iseckanu papriku.

Posolite i pobiberite po ukusu.

Sipajte malo vode, sve dinstajte zajedno i s vremena na vreme dolivajte vodu.

Kada je meso upola kuvano dodajte sok od paradajza, začinsku papriku, i krompir koji ste prethodno oprali i iseckali na kocke.

Sipajte oko pola litre vode i ostavite da se sve zajedno krčka oko 30 minuta.

Po želji, na kraju kuvanja možete dodati i malo svežeg peršuna, a potom uživati u ovom jelu.

Prijatno!

Video: Ručak gotov čas posla: Probajte špagete iz rerne

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Рт

    11. decembar 2022. | 11:03

    Време је Божићног поста СРБИ!!!

    Podelite komentar