Krompir paprikaš je izmišljen u Mađarskoj, ali se zbog jednostavne pripreme, lepog ukusa i zdravog sastava odomaćio i kod nas.S obzirom na to da je priprema veoma jednostavna, a ukusno je i zdravo, ovo "jelo na kašiku" bi trebalo da se nađe često na vašoj trpezi.
Sledite upusta ovog recepta i dobićete paprikaš u kom će uživati cela porodica.
Sastojci:
- 2 glavice crnog luka
- 1 kg krompira
- 500 g pilećeg belog mesa
- 1 crvena paprika
- 200 ml soka od paradajza
- 2 šargerepe
- so, biber
- 1 kašičica začinske paprike
- peršun
- 1 dl ulja
Priprema:
Luk isecite na kockice, pa ga dinstajte na zagrejanom ulju u šerpi. Dodajte šargarepu koju ste očistili i isekli na kolutove.
Zatim dodajte meso koje ste isekli na kockice i iseckanu papriku.
Posolite i pobiberite po ukusu.
Sipajte malo vode, sve dinstajte zajedno i s vremena na vreme dolivajte vodu.
Kada je meso upola kuvano dodajte sok od paradajza, začinsku papriku, i krompir koji ste prethodno oprali i iseckali na kocke.
Sipajte oko pola litre vode i ostavite da se sve zajedno krčka oko 30 minuta.
Po želji, na kraju kuvanja možete dodati i malo svežeg peršuna, a potom uživati u ovom jelu.
Prijatno!
Video: Ručak gotov čas posla: Probajte špagete iz rerne
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Zašto je cena sirove kafe dostigla rekord svih vremena?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Рт
Време је Божићног поста СРБИ!!!
Podelite komentar