Posna sreda: Recept za špansku musaku

 
  • 1

S obzirom na to da sledeće nedelje počinje božićni post, posni recepti su svima dobrodošli. Musaka je jelo koje je veoma popularno na našim prostorima i svi vrlo dobro znaju da je meso obavezno.

Međutim, Španci ovo jelo prave bez mesa, te je idealno u dane posta.

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 500 g plavog patlidžana
  • 500 g crvene paprike
  • 100 ml ulja
  • 500 ml soka od paradajza
  • 3 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika šećera
  • so
  • biber
  • 150 g posnog kačkavlja

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na kolutove. Patlidžan takođe isecite na kolutove, pa ga usolite i ostavite pola sata.

U tiganju zagrejte ulje, pa dodajte sitno seckan crni luk. Kada luk postane staklast, dodajte usitnjen beli luk i propržite.

Zatim luk prelijte sokom od paradajza.

Dodajte so, biber, šećer i brašno i mešajte dok se ne zgusne.

U veću šerpu ili tiganj sipajte veću količinu ulja, pa pržite krompir desetak minuta.

Krompir stavite na ubrus da se ocedi od viška ulja.

Isto uradite sa patlidžanom i iseckanom paprikom.

U nauljenom plehu prvo poređajte krompir, pa papriku, pa patlidžan.

Na kraju sve pospite izrendanim kačkavaljem.

Pecite u rerni na 200 stepeni 30 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Posno?

    23. novembar 2022. | 11:31

    A kačkavalj?

    Podelite komentar