S obzirom na to da sledeće nedelje počinje božićni post, posni recepti su svima dobrodošli. Musaka je jelo koje je veoma popularno na našim prostorima i svi vrlo dobro znaju da je meso obavezno.
Međutim, Španci ovo jelo prave bez mesa, te je idealno u dane posta.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 500 g plavog patlidžana
- 500 g crvene paprike
- 100 ml ulja
- 500 ml soka od paradajza
- 3 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika brašna
- 1 kašika šećera
- so
- biber
- 150 g posnog kačkavlja
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na kolutove. Patlidžan takođe isecite na kolutove, pa ga usolite i ostavite pola sata.
U tiganju zagrejte ulje, pa dodajte sitno seckan crni luk. Kada luk postane staklast, dodajte usitnjen beli luk i propržite.
Zatim luk prelijte sokom od paradajza.
Dodajte so, biber, šećer i brašno i mešajte dok se ne zgusne.
U veću šerpu ili tiganj sipajte veću količinu ulja, pa pržite krompir desetak minuta.
Krompir stavite na ubrus da se ocedi od viška ulja.
Isto uradite sa patlidžanom i iseckanom paprikom.
U nauljenom plehu prvo poređajte krompir, pa papriku, pa patlidžan.
Na kraju sve pospite izrendanim kačkavaljem.
Pecite u rerni na 200 stepeni 30 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Posno?
A kačkavalj?
Podelite komentar