Nema te kuće u našoj zemlji u kojoj trpeza može da prođe bez nekog jela sa krompirom. Domaćice ovo povrće spremaju na bezbroj načina - pire-krompir, kuvan, pomfrit, ali kako god da spremili, krompir na tren oka nestane sa stola.
Za danas smo pripremili recept za krompir-salatu, koja će vas oduševiti svojim ukusom, a najbolje od svega je to što se veoma brzo sprema.
Sastojci:
- 400 g krompira
- oko 10 kašika (posnog) majoneza
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1/2 kašičice bibera
- 2 kašike sirćeta
- mirođija
- peršun
- so
Priprema:
Krompir operite, stavite u šerpu, pa nalijte vodom da ogrezne i dodajte pola kašike soli.
Ostavite da se kuva oko 20 minuta. Proverite viljuškom da li je gotov, a onda ga procedite od vode i ostavite da se ohladi.
Krompir oljuštite i isecite na krupne kocke i stavite u veću posudu.
Crni i belu luk iseckajte sitno i dodajte u krompir.
Peršun i mirođiju takođe iseckajte.
U drugu posudu stavite majonez, biber, so, sirće, peršun i mirođiju.
Sve fino promešajte i prelijte preko krompira.
Fino sjedinite krompir i preliv, ukoliko je potrebno, dadajte još majoneza.
Ukoliko ne postite, u salatu možete dodati i pavlaku.
Salata je ukusna i kada se ohladi.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.