Posna sarma sa somom: Savršen ručak za hladne dane i božićni post
U moru varijatni za pripremu posnih sarmi koje se spremaju tokom zimskog perioda i božićnog posta, pred vama je jedan od najboljih recepata sa ribom.
Som je veoma zahvalna zamena za meso, zbog svoje teksture i masnoće, mada je za ovaj recept veoma dobar i šaran. Još ukoliko ste u mogućnosti da pronađete dimljenu ribu, eksplozija ukusa je garantovana.
Šta god da izaberete, uživaćete i poželeti još.
Sastojci:
- 1 veća glavica kupusa
- 1/2 kg soma
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 2 šoljice pirinča
- malo ulja
- malo brašna
- mešavina biljnog začina
- 1 kašika začinske crvene paprike
- list lovora
- so
- biber
Priprema:
Napunite šerpu vodom, dodajte mešavinu začina, biber u zrnu i lovor. Kada voda provri, stavite ribu da se skuva. Kuvajte oko pet minuta, potom je izvadite i rukama usitnite.
Zagrejte ulje u dubljem tiganju i propržite luk dok ne postane staklast, dodajte iscepkanu ribu i pirinač, sitno iseckanu šargarepu, biljni začin, kašiku začinske paprike, biber i so po ukusu. Sklonite sa vatre.
Pripremite kiseo kupus za zavijanje sarmi. Polako u svaki list posebno stavite oko jedne velike kašike fila, potom je uvijte i stavite u dublju posudu. Kada popunite posudu, prespite vodu u kojoj je kuvana riba i pritisnite sarme da se ne pomeraju tokom kuvanja.
Napraviti zapršku od tri kašike ulja, jesnom kašike brašna i kašikom crvene začinske paprike. Prelijte preko sarmi, preklopite i krčajte dva tri sata na sasvim slaboj temperaturi dok kupus ne omekša.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Tea
Pa minimum 1kg somovine da napravis ljudsku sarmu sta moze od pola kilograma ?
Podelite komentar