Najjednostavniji i najbrži recept za posnu proju: Biće mekana i ukusna i sutradan

  • 2

U kućama širom Srbije domaća proja sa kajmakom, jajima, mlekom i sirom obavezna je na trpezi tokom većeg dela godine. Ali, i u vreme posta domaćice su pronašle recept po kom ukućanima pripremaju ovo tradicionalno jelo u posnoj verziji.

Poput mrsne proje, i ovu bi trebalo samo umutiti, razliti i peći, a mi vam donosimo tačne mere zahvaljujući kojima će proja biti mekana i ukusna i sutradan. Šolja za odmeravanje sastojaka iznosi 200 mililitara.

Sastojci:

  • 3 šolje kukuruznog brašna
  • 2 šolje belog brašna
  • 2 šolje kisele vode
  • 1,5 šolja ulja
  • kesica praška za pecivo
  • so

Priprema:

U činiju sipajte kukuruzno brašno, obično belo brašno, prašak za pecivo i so, pa ulijte kiselu vodu i ulje i sve dobro izmešajte varjačom.

Tepsiju obložite pek-papirom, izlijte smesu za proju, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Ukoliko više volite oblik mafina, sipajte smesu za proju u silikonske kalupe ili u teflonske kalupe stavite papirne šeširiće, pa ulijte smesu za proju i pecite u rerni pola sata na 200 stepeni.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Biljka

    14. decembar 2022. | 08:10

    Sa sirom i dodacima se zove PROJARA. Proja se pravi sa vodom i projinim brasnom. Ovo ieste proja. To vam je isto kao kada bi od kruske rekli da je jabuka, a nije. Pozdrav.

    Podelite komentar