Najjednostavniji i najbrži recept za posnu proju: Biće mekana i ukusna i sutradan
U kućama širom Srbije domaća proja sa kajmakom, jajima, mlekom i sirom obavezna je na trpezi tokom većeg dela godine. Ali, i u vreme posta domaćice su pronašle recept po kom ukućanima pripremaju ovo tradicionalno jelo u posnoj verziji.
Poput mrsne proje, i ovu bi trebalo samo umutiti, razliti i peći, a mi vam donosimo tačne mere zahvaljujući kojima će proja biti mekana i ukusna i sutradan. Šolja za odmeravanje sastojaka iznosi 200 mililitara.
Sastojci:
- 3 šolje kukuruznog brašna
- 2 šolje belog brašna
- 2 šolje kisele vode
- 1,5 šolja ulja
- kesica praška za pecivo
- so
Priprema:
U činiju sipajte kukuruzno brašno, obično belo brašno, prašak za pecivo i so, pa ulijte kiselu vodu i ulje i sve dobro izmešajte varjačom.
Tepsiju obložite pek-papirom, izlijte smesu za proju, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Ukoliko više volite oblik mafina, sipajte smesu za proju u silikonske kalupe ili u teflonske kalupe stavite papirne šeširiće, pa ulijte smesu za proju i pecite u rerni pola sata na 200 stepeni.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Biljka
Sa sirom i dodacima se zove PROJARA. Proja se pravi sa vodom i projinim brasnom. Ovo ieste proja. To vam je isto kao kada bi od kruske rekli da je jabuka, a nije. Pozdrav.
Podelite komentar