Recept za posnu študlu sa makom: Mekana i sočna

 
  • 0

Miris štrudle koji se širi kućom je nešto što većinu ljudi vraća u detinjstvo. Mekanom testu koje je punjeno ukusnim filom skoro niko ne može da odoli.

S obzirom na to da je u toku post, a da je osnovni recept za štrudlu mrsan, ne treba da brinete jer postoji i posna verzija ovog deserta.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 20 g kvasca
  • 250 ml vode
  • 100 g šećera
  • 50 ml ulja
  • prostohvat soli

za fil:

  • 200 g mlevenog maka
  • 5 kašika šećera
  • 2 kašike posnog margarina
  • vrela voda

Priprema:

U veću činiju sipajte vodu, pa dodajte kvasac, šećer, so i ulje.

Sve dobro promešajte, pa postepeno sipajte i brašno, pa umesite glatko testo koje se odvaja od zidova posude.

Testo podelite na četiri dela.

U drugoj činiji pomešajte mak i šećer. Dodajte malo vrele vode, ali pazite da ne bude previše retko.

Dodajte margarin i sve fino sjedinite.

Na radnu površinu pospite malo brašna, pa razvucite testo u oblik pravogaunika i svaki deo testa premažite filom ravnomerno sve do ivica.

Testo urolajte u rolat.

Pleh obložite pek-apirom, pa poređajte rolate i premažite ih uljem.

Štrudle pecite u rerni na 200 stepeni 40 minuta.

Ostavite da se štrudla ohladi, a onda je isecite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti