Gulaš od soje: Posni gurmanski ručak za celu porodicu

 
  • 0

Uz posni prebranac, podvarak i ćufte od krompira, gulaš sa komadićima soje jedan je od najčešće pripremanih obroka u vreme posta.

Recept je jednostavan za pripremu, a u zavisnosti od toga da li članovi porodice vole pikantniji ili blaži ukus zavisi i izbor i količina začina koje ćete upotrebiti.

Sastojci:

  • 300 g soje u komadićima
  • 400 ml pasiranog paradajza
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 praziluk
  • 2 šargarepe
  • 2 kašike suvog biljnog začina
  • 2 kašičice suve začinske paprike
  • 100 ml ulja
  • tucana ljuta paprika (po želji)
  • so
  • biber

Priprema:

Komadiće soje prelijte vrelom vodom u koju ste sipali kašiku suvog biljnog začina i ostavite da odstoje desetak minuta, pa ih ocedite i stavite sa strane.

U posudu za kuvanje gulaša sipajte ulje, dodajte oljušten i iseckan crni luk i praziluk, pa dinstajte dok ne postanu staklasti. Dodajte očišćenu i izrendanu šargarepu i očišćen i iseckan beli luk, dinstajte još dva-tri minuta, pa spustite komadiće soje; prelijte ih pasiranim paradajzom, dodajte malo vode i kuvajte oko 40 minuta.

Ukoliko je potrebno, dolivajte vodu - komadići soje nijednog trenutka ne smeju da ostanu bez tečnosti, jer neće biti ukusni.

Pred kraj kuvanja u gulaš dodajte začinsku papriku, so, još jednu kašiku biljnog začina i tucanu ljutu papriku ukoliko volite pikantniji gulaš.

Poslužite uz bareni krompir ili krompir pečen u rerni, pirinač ili testeninu i sezonsku salatu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti