Gulaš od soje: Posni gurmanski ručak za celu porodicu
Uz posni prebranac, podvarak i ćufte od krompira, gulaš sa komadićima soje jedan je od najčešće pripremanih obroka u vreme posta.
Recept je jednostavan za pripremu, a u zavisnosti od toga da li članovi porodice vole pikantniji ili blaži ukus zavisi i izbor i količina začina koje ćete upotrebiti.
Sastojci:
- 300 g soje u komadićima
- 400 ml pasiranog paradajza
- 3 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 praziluk
- 2 šargarepe
- 2 kašike suvog biljnog začina
- 2 kašičice suve začinske paprike
- 100 ml ulja
- tucana ljuta paprika (po želji)
- so
- biber
Priprema:
Komadiće soje prelijte vrelom vodom u koju ste sipali kašiku suvog biljnog začina i ostavite da odstoje desetak minuta, pa ih ocedite i stavite sa strane.
U posudu za kuvanje gulaša sipajte ulje, dodajte oljušten i iseckan crni luk i praziluk, pa dinstajte dok ne postanu staklasti. Dodajte očišćenu i izrendanu šargarepu i očišćen i iseckan beli luk, dinstajte još dva-tri minuta, pa spustite komadiće soje; prelijte ih pasiranim paradajzom, dodajte malo vode i kuvajte oko 40 minuta.
Ukoliko je potrebno, dolivajte vodu - komadići soje nijednog trenutka ne smeju da ostanu bez tečnosti, jer neće biti ukusni.
Pred kraj kuvanja u gulaš dodajte začinsku papriku, so, još jednu kašiku biljnog začina i tucanu ljutu papriku ukoliko volite pikantniji gulaš.
Poslužite uz bareni krompir ili krompir pečen u rerni, pirinač ili testeninu i sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.