U ovim hladnim danima svima je potrebno jelo koje će nas ugrejati i zasititi. Za vas smo pripremili recept za čorbu koju će moći da spreme i početnici u kuhinji.
Ova čorba se brzo sprema, sastojci su jefitni, a obiluje vitaminima.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- pakovanje mešavine povrća po izboru
- 2 čena belog luka
- 2 krompira
- so
- biber
- kašičica biljnog začina
- 1 kocka za supu
- peršun
- ulje
Priprema:
Povrće isckajte na kockice.
U šerpu sipajte ulje, pa dinstajte crni luk dok ne postane staklast.
Onda dodajte šargarepu, beli luk i krompir i sve dinstajte zajedno oko pet minuta.
Ubacite kocku za supu, promešajte i sipajte vodu. Posle nekoliko minuta dodajte i ostalo povrće.
Dolijte vodu, pa sipajte so, biber i biljni začin po ukusu.
Poklopite i ostavite da se čorba kuva na tihoj vatri 40 minuta.
Kada je gotova, stavite u nju sveže seckan peršun.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.