Kremasti brusketi od pečuraka: Idealni su za doručak, užinu ili večeru
Ako vam ponestaje ideja šta da spremite za doručak, predstavljamo vam jednostavan recept za pripremu brusketa sa pečurkama.
Kremaste pečurke sa belim lukom i začinima na prepečenom francuskom bagetu su idealne za početak ovih hladnih dana.
Ujedno, ovi brusketi mogu da budu i dobra užina ili večera.
Sastojci
- 200 g isečenih svežih pečuraka
- 3 glavice seckanog crnog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 šolja krem pavlake (180 g)
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1 baget
- 1 čen belog luka, oljušten i prepolovljen
- 120 g kačkavalja
- bosiljak, peršun i majčina dušica (po ukusu i po želji)
Priprema:
U velikom tiganju propržite pečurke i luk na ulju šest-sedam minuta. Umešajte pavlaku, so i biber i čekajte da provri.
Smanjite toplotu i nepokriveno dinstajte dvadesetak minuta, dok se ne zgusne, povremeno mešajući.
U međuvremenu stavite kriške bageta na nepodmazan pleh i prepecite par minuta u rerni.
Uzmite beli luk i trljajte ga preko svakog parčeta tosta.
Stavite kačkavalj na prepečeni hleb i vratite još par minuta u rernu dok se ne istopi.
Paralelno u mešavinu pečuraka umešajte bosiljak, peršun i timijan (po ukusu i po želji), pa sklonite posudu sa ringle.
Kašikom zahvatite po jednu kašiku krem pečuraka i stavite na svaki tost sa kačkavaljem. Poslužite odmah.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.