• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veganski mafini od limuna: Nešto slatko i ukusno za doručak tokom poslednjih posnih dana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kombinacija slatkiša od laganog ukusa limuna i hrskavih čia semenkica, ne samo da su ukusni već i veoma zdravi

  • 0
Mafini od limuna Foto: Shutterstock

Veganski mafini sa limunom su idealan posni doručak ili užina tokom finalnih dana božićnog posta.

Kombinacija slatkiša od laganog ukusa limuna i hrskavih čia semenkica, ne samo da su ukusni već i veoma zdravi. 

Uz to, nisu ni skupi za pripremu, pogotovo ako napravite sopstveno bademovo brašno tako što ćete u blenderu izmiksati iseckane bademe dok ne postanu fini prah.

Sastojci

  • 1 šolja bademovog mleka
  • 1 kašičica jabukovog sirćeta
  • 1 ¾ šolje brašna za testa
  • ½ šolje bademovog brašna
  • 2½ kašičice praška za pecivo
  • ¼ sode za pečenje
  • ½ kašičice morske soli
  • ½ šolje + 2 kašike šećera
  • ⅓ šolje maslinovog ulja
  • 2 kašike limunove kore
  • 3 kašike limunovog soka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašika čia semenki, za ukras

Glazura

  • ½ šolje veganskog krem sira
  • 2 kašike limunovog soka
  • 2 kašike meda
  • 1 kašičica limunove kore, za ukras

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni i priremite pleh za mafine sa 12 korpica.

U maloj činiji pomešajte bademovo mleko i jabukovo sirće. Ostavite sa strane.

U velikoj činiji umutite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.

U srednjoj činiji umutite šećer, maslinovo ulje, limunovu koru, limunov sok i vaniliju.

U  to umešajte mešavinu bademovog mleka.

Sada kombinujte mokre sastojke sa suvim sastojcima i mešajte dok se ne sjedine.

Prespite smesu u kalupe za mafine i pecite 16 do 17 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.

Ostavite da se hladi deset minuta u plehu, a zatim prebacite na rešetku da se završi hlađenje.

Napravite glazuru: ručnim mikserom ili procesorom za hranu izmešajte vegetarijanski krem sir, limunov sok, med i limunovu koricu dok ne postane glatka. Stavite na ohlađene mafine i ukrasite čia semenkama i limunovom koricom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti