Veganski mafini od limuna: Nešto slatko i ukusno za doručak tokom poslednjih posnih dana
Veganski mafini sa limunom su idealan posni doručak ili užina tokom finalnih dana božićnog posta.
Kombinacija slatkiša od laganog ukusa limuna i hrskavih čia semenkica, ne samo da su ukusni već i veoma zdravi.
Uz to, nisu ni skupi za pripremu, pogotovo ako napravite sopstveno bademovo brašno tako što ćete u blenderu izmiksati iseckane bademe dok ne postanu fini prah.
Sastojci
- 1 šolja bademovog mleka
- 1 kašičica jabukovog sirćeta
- 1 ¾ šolje brašna za testa
- ½ šolje bademovog brašna
- 2½ kašičice praška za pecivo
- ¼ sode za pečenje
- ½ kašičice morske soli
- ½ šolje + 2 kašike šećera
- ⅓ šolje maslinovog ulja
- 2 kašike limunove kore
- 3 kašike limunovog soka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašika čia semenki, za ukras
Glazura
- ½ šolje veganskog krem sira
- 2 kašike limunovog soka
- 2 kašike meda
- 1 kašičica limunove kore, za ukras
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni i priremite pleh za mafine sa 12 korpica.
U maloj činiji pomešajte bademovo mleko i jabukovo sirće. Ostavite sa strane.
U velikoj činiji umutite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
U srednjoj činiji umutite šećer, maslinovo ulje, limunovu koru, limunov sok i vaniliju.
U to umešajte mešavinu bademovog mleka.
Sada kombinujte mokre sastojke sa suvim sastojcima i mešajte dok se ne sjedine.
Prespite smesu u kalupe za mafine i pecite 16 do 17 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
Ostavite da se hladi deset minuta u plehu, a zatim prebacite na rešetku da se završi hlađenje.
Napravite glazuru: ručnim mikserom ili procesorom za hranu izmešajte vegetarijanski krem sir, limunov sok, med i limunovu koricu dok ne postane glatka. Stavite na ohlađene mafine i ukrasite čia semenkama i limunovom koricom.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.