• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Božićni kolač: Rapsodija ukusa od suvog voća

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 0
božićni kolač božićna trpeza Foto: Privatna arhiva

Božićnu trpezu uvek krasi više jela, koja doprinose svečanosti praznika. Oko njih se okupljaju članovi porodice i kroz priču, zdravicu i želje razmenjuju svu sreću praznika.

Pored slanih specijaliteta, i slatka jela imaju svoje posebno mesto na božićnoj trpezi. Jedan od takvih deserta je i božićni kolač sa suvim voćem.

Predstavljamo vam recept za ovaj praznik ukusa.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 200 g šećera
  • 2 dl ulja
  • 2 dl gustog jogurta
  • 300 g brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • kesica vanilin šećera
  • 200 g suvog voća (po 50 g brusnica, suvog grožđa, iseckanih suvih kajsija i smokava)
  • narendana kora jedne narandže i jednog limuna.

Priprema:

Umutite belanca, dodajte im žumanca i šećer, a potom i ostale sastojke.

Duguljasti pleh obložite papirom za pečenje, ulijte masu i pecite na 200 stepeni najmanje 40 minuta.

Božićni kolač Foto: Privatna arhiva

Drvenim štapićem proverite da li je kolač pečen.

Kad se ohladi, pospite ga šećerom u prahu.

Prijatno!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti