Vreme čitanja: oko 1 min.
Ideja za predjelo: Punjena jaja na mamin način
Vreme čitanja: oko 1 min.
Uvek skuvajte koje jaje više od previđenog broja gostiju, jer će tražiti još
Ovaj recept je sigurno jedan od najstarijih recepata za punjena jaja koji postoje. I, mada postoje još neke vrste izvrsnih i drugačijih recepata, verovatno je i jedan od najboljih i najjednostavnijih.
Jedino upamtite da uvek skuvate koje jaje više od predviđenog broja gostiju koje želite da poslužite, i to iz dva razloga.
Prvi je jer jaja imaju tedenciju da puknu ili da se loše oljušte, pa polovine neće izgledati lepo napunjeno, a drugi je, jer će se, i to vam garantujemo, svako vratiti po repete.
Sastojci:
- 10 jaja, kuvanih
- 200 g parizera
- 5 kiselih krastavčića
- 200 g majoneza
- 1 velika kašika senfa
- so i biber po ukusu
- prstohvat začinske paprike
- veza peršuna
Priprema:
Stavite jaja da se tvrdo skuvaju, oljuštite ih i isecite na pola. Iz svakog u posebnu činiju izvadite žumance. Belanca poređajte na tepsiju za služenje.
Žumance prvo lagano ispasirajte viljuskom, dodajte so i biber po želji, i začinsku papriku.
Kada ste izgnječili sve grudvice, dodajte kašiku senfa i sav majonez. Nastavite sa mešanjem dok smesa ne postane glatka.
Parizer isekcajte na sitne, što sitnije kockice, kao i krastavčiće, a ukoliko vam je tako lakše, možete i da ih izrendate ili stavite u procesor. Sipajte ih u smesu od žumanaca.
Fino isekcajte peršun i stavite ga prema sopstvenom ukusu, ali i sačuvajte neki veći list za dekoraciju.
Dobro izmešajte smesu i kašičicom napunite svako jaje i dekorišite prema želji. Ako imate dovoljno vremena, jaja možete da napunite i špricem za dekoraciju torti.
Ukoliko vam se učini da je tekstura previše gusta, slobodno dodajte još majoneze dok niste zadovoljni.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.