• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za predjelo: Punjena jaja na mamin način

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uvek skuvajte koje jaje više od previđenog broja gostiju, jer će tražiti još

  • 0
Punjena jaja Foto: Shutterstock

Ovaj recept je sigurno jedan od najstarijih recepata za punjena jaja koji postoje. I, mada postoje još neke vrste izvrsnih i drugačijih recepata, verovatno je i jedan od najboljih i najjednostavnijih.

Jedino upamtite da uvek skuvate koje jaje više od predviđenog broja gostiju koje želite da poslužite, i to iz dva razloga.

Prvi je jer jaja imaju tedenciju da puknu ili da se loše oljušte, pa polovine neće izgledati lepo napunjeno, a drugi je, jer će se, i to vam garantujemo, svako vratiti po repete.

Sastojci: 

  • 10 jaja, kuvanih
  • 200 g parizera
  • 5 kiselih krastavčića
  • 200 g majoneza
  • 1 velika kašika senfa
  • so i biber po ukusu
  • prstohvat začinske paprike
  • veza peršuna

Priprema:

Stavite jaja da se tvrdo skuvaju, oljuštite ih i isecite na pola. Iz svakog u posebnu činiju izvadite žumance. Belanca poređajte na tepsiju za služenje.

Žumance prvo lagano ispasirajte viljuskom, dodajte so i biber po želji, i začinsku papriku.

Kada ste izgnječili sve grudvice, dodajte kašiku senfa i sav majonez. Nastavite sa mešanjem dok smesa ne postane glatka.

Parizer isekcajte na sitne, što sitnije kockice, kao i krastavčiće, a ukoliko vam je tako lakše, možete i da ih izrendate ili stavite u procesor. Sipajte ih u smesu od žumanaca.

Fino isekcajte peršun i stavite ga prema sopstvenom ukusu, ali i sačuvajte neki veći list za dekoraciju.

Dobro izmešajte smesu i kašičicom napunite svako jaje i dekorišite prema želji.  Ako imate dovoljno vremena, jaja možete da napunite i špricem za dekoraciju torti.

Ukoliko vam se učini da je tekstura previše gusta, slobodno dodajte još majoneze dok niste zadovoljni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti