Ovaj recept je sigurno jedan od najstarijih recepata za punjena jaja koji postoje. I, mada postoje još neke vrste izvrsnih i drugačijih recepata, verovatno je i jedan od najboljih i najjednostavnijih.
Jedino upamtite da uvek skuvate koje jaje više od predviđenog broja gostiju koje želite da poslužite, i to iz dva razloga.
Prvi je jer jaja imaju tedenciju da puknu ili da se loše oljušte, pa polovine neće izgledati lepo napunjeno, a drugi je, jer će se, i to vam garantujemo, svako vratiti po repete.
Sastojci:
- 10 jaja, kuvanih
- 200 g parizera
- 5 kiselih krastavčića
- 200 g majoneza
- 1 velika kašika senfa
- so i biber po ukusu
- prstohvat začinske paprike
- veza peršuna
Priprema:
Stavite jaja da se tvrdo skuvaju, oljuštite ih i isecite na pola. Iz svakog u posebnu činiju izvadite žumance. Belanca poređajte na tepsiju za služenje.
Žumance prvo lagano ispasirajte viljuskom, dodajte so i biber po želji, i začinsku papriku.
Kada ste izgnječili sve grudvice, dodajte kašiku senfa i sav majonez. Nastavite sa mešanjem dok smesa ne postane glatka.
Parizer isekcajte na sitne, što sitnije kockice, kao i krastavčiće, a ukoliko vam je tako lakše, možete i da ih izrendate ili stavite u procesor. Sipajte ih u smesu od žumanaca.
Fino isekcajte peršun i stavite ga prema sopstvenom ukusu, ali i sačuvajte neki veći list za dekoraciju.
Dobro izmešajte smesu i kašičicom napunite svako jaje i dekorišite prema želji. Ako imate dovoljno vremena, jaja možete da napunite i špricem za dekoraciju torti.
Ukoliko vam se učini da je tekstura previše gusta, slobodno dodajte još majoneze dok niste zadovoljni.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.