• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za burek sa suvim vratom i sirom: Kombinacija ukusa koja će obradovati vaša nepca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz čašu jogurta, ovaj burek će postati vaš omiljeni doručak

  • 0
Burek, pita, sir, jelo, hrana Foto: Shutterstock

U Bosni i Hercegovini važi pravilo da je burek isključivo s mesom. Međutim, u Srbiji ga spremaju i uz mnogo drugih namirnica. Tako smo za vas pripremili recept za burek sa suvim mesom i sirom.

Ukus je prelep, a najbolje od svega je to što je priprema veoma jednostavna.

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 300 g sira
  • 200 g suvog vrata
  • 2 jajeta
  • 120 ml ulja
  • 250 ml kisele vode

Priprema:

Pleh u kom ćete peći podmažite uljem, pa stavite dve kore tako da prelaze preko ruba iste.

Pomešajte kiselu vodu i ulje.

Svaku koru premažite ovom smesom.

Na dve kore koje ste stavili na dno, dodajte još dve, ali i zgužvajte.

U posudi pomešajte sir, jaja i suvi vrat koji ste prethodno sitno iseckali.

Na dve izgužvane kore stavite deo fila.

Postupak ponavljate dok imate materijala.

Kada završite, sve prelijte smesom od vode i ulja.

Burek pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 25 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti