Ništa nije lepše od autentične italijanske kuhinje, a paste su, naravno, neizbežan deo italijanskog menija. Italijani prave razne ukusne paste, a jedan od najpopularnijih je karbonara.
Većina voli da eksperimentiše ukusima, te u karbonaru dodaju pavlaku za kuvanje i razne začine, ali to Italijani smatraju velikim grehom.
Ukoliko volite ovo jelo, predlažemo vam da ga spremite baš onako kako to radi vrhunski kuvar Džejmi Oliver, piše "Jamieoliver".
Sastojci:
- 200 g špageta
- 150 g slanine
- 3 žumanceta
- 40 g parmezan
- biber
- so
- maslinovo ulje
- 1 čen belog luka
Priprema:
Žumanca stavite u posudu, pa dodajte parmezan i biber i sve dobro umutite.
Špagejte kuvajte po upustvu sa pakovanja u slanoj vodi.
Slaninu iseckajte sitno, pa je propržite na malo maslinovog ulja.
Izvadite slaninu, pa u istom tiganju propržite beli luk. Kada otpusti vodu, beli luk možete baciti.
U isti tiganj stavite špagete i malo vode u kojoj su se kuvale.
Sklonite tiganj sa ringle, pa dodajte jaja sa parmezanom i sve dobro promešajte.
Dodajte i slaninu i još malo vode u kojoj su se špagete kuvale.
Preko paste pospite još malo parmezana i uživajte.
Prijatno!
Video: Recept za lisnati krompir koji će vas oduševiti: Jelo kakvo do sad niste probali
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.