Recept za špagete karbonara kakve sprema Džejmi Oliver: Kremasta i ukusna

 
  • 0

Ništa nije lepše od autentične italijanske kuhinje, a paste su, naravno, neizbežan deo italijanskog menija. Italijani prave razne ukusne paste, a jedan od najpopularnijih je karbonara.

Većina voli da eksperimentiše ukusima, te u karbonaru dodaju pavlaku za kuvanje i razne začine, ali to Italijani smatraju velikim grehom.

Ukoliko volite ovo jelo, predlažemo vam da ga spremite baš onako kako to radi vrhunski kuvar Džejmi Oliver, piše "Jamieoliver".

Sastojci:

  • 200 g špageta
  • 150 g slanine
  • 3 žumanceta
  • 40 g parmezan
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
  • 1 čen belog luka

Priprema:

Žumanca stavite u posudu, pa dodajte parmezan i biber i sve dobro umutite.

Špagejte kuvajte po upustvu sa pakovanja u slanoj vodi.

Slaninu iseckajte sitno, pa je propržite na malo maslinovog ulja.

Izvadite slaninu, pa u istom tiganju propržite beli luk. Kada otpusti vodu, beli luk možete baciti.

U isti tiganj stavite špagete i malo vode u kojoj su se kuvale.

Sklonite tiganj sa ringle, pa dodajte jaja sa parmezanom i sve dobro promešajte.

Dodajte i slaninu i još malo vode u kojoj su se špagete kuvale.

Preko paste pospite još malo parmezana i uživajte.

Prijatno!

Video: Recept za lisnati krompir koji će vas oduševiti: Jelo kakvo do sad niste probali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti